Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер светва коледната украса в Ловеч и Благоевград

В Ловеч тази вечер ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. И тази година е украсено живо дърво пред сградата на общината.

Двуметров триизмерен снежен човек, пък ще радва децата. По-малък е поставен и пред Младежкия дом, на чиято стена ще грейне и голяма двуизмерна шейна. Сред новите елементи от коледната украса в Ловеч са завеси с бели и сини звездички, с които са окичени сгради в центъра на града. Светлинна украса има и на "Покрития мост". Гирлянди, венци, панделки красят емблемата на Ловеч. Бели снежинки ще грейнат на Коледната елха пред Ловчанското читалище. Светещи снежинки и висулки ще блестят от бароковите къщи. Украсени са и булевард „България“ и централната търговска улица в Ловеч.

И в Благоевград тази вечер ще бъдат запалени коледните светлини. Преди да блеснат 10-те хиляди лампи на Коледната елха на площада пред общината, кметът Атанас Камбитов и жителите на областния център ще направят традиционното шествие-обиколка по централните улици.

Коледно-Новогодишната програма тази година е под мотото “ Да бъде светлина”. Една от новостите е, че празничните инициативи няма да са само в центъра на Благоевград, а и по кварталите на града.

По публикацията работиха: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч, Кети Тренчева - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени