Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" раздаде отличията си за трети път

Фондация "Годишни награди за пътна безопасност" раздаде отличията си на церемония в столицата, която се провежда за трета поредна година. В шестте категории бяха връчени девет награди.

В категории "Инициативи за пътна безопасност" от неправителствени организации, грамота и статуетка спечели сдружение "Велоеволюция" за акцията си безопасно колело. В раздел "Инициативи за пътна безопасност" от детски градини и училища победител е основно училище "Алеко Константинов", град Перник. Специални награди за служител на "Пътната полиция", предотвратил пътен инцидент или участвал в спасяването и оказването на помощ при катастрофа получиха полицаитне Емил Нейков от Варна и Валентин Борисов от Костинброд.

В категория "Журналистически материали" бяха присъдени две първи места. За Живко Константинов от "Нова телевизия" и за вестник "24 часа". Специална награда в тази категория взе Георги Светославов за филма си "Духовен апокалипсис".

В категория "Инициативи за пътна безопасност" от държавни институции и общини, наградата бе присъдена на Община Петрич. Специална награда в тази категория спечели и областна дирекция на МВР-Ямбол. В категория "Инициативи за пътна безопасност" от фирми и корпорации наградата отиде в "Загорка" АД за кампанията "Карай трезво".

Специалната награда за изключителен принос и активност при пътната безопасност беше присъдена на Алекси Стратиев, генерал Стоян Тонев, Алекси Кесяков и Георги Янакиев.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна