Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е билетът за градския транспорт в София да поскъпне

Възможно е билетът за градския транспорт в София да поскъпне. Ако това стане, повишението ще е най-вероятно с 10 стотинки.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира: В момента се подготвя ново предложение за промяна в тарифната политика. Дали ще има промяна в цената на билета, все още не е ясно. Със сигурност обаче трябва да се направят сериозни анализи и изчисления. Моето категорично становище е, че каквато и промяна на билета да се предложи, не трябва да се повишават цените на най-търсените и основни карти за пътуване, за да може по този начин да не се натоварват редовните пътници в градския транспорт, а в същото време да се контролират нередовните пътници.

Председателят на транспортната комисия Радослав Тошев коментира, че не се предвижда повишаване на цената на билета за градския транспорт: Общинският съвет и Комисията по транспорт считаме, че засега, макар че себестойността на билета е значително по-висока от един лев, не съществува такава опция да покачим цената на билета. Подготвят се нови видове тарифни политики в Центъра за градска мобилност. Те по-скоро касаят картите за пътуване, отколкото билета, и по-скоро в посока намаляване в някои от случаите да речем на годишната карта. Цената на билета няма да бъде качвана нито сега, нито, според мен, и догодина.

Репортаж по темата чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Евелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна