Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Михайлов допусна четири гола при дебюта си на вратата на "Верона"

Националният вратар Николай Михайлов дебютира в официален мач на вратата на "Верона" при поражението на тима му с 1:4 от "Сампдория". Това стана в мач от 4-тия кръг в турнира за Купата на Италия.

По този начин "Верона" отпадна, а на 1/8-финалите ще играе отборът на "Сампдория", който е във възход след назначението на Синиша Михайлович за треньор. Съперник на "Сампдория" ще бъде отборът на "Рома", който е без загуба досега през сезона. 

Първото попадение във вратата на националния ни страж падна след четвърт час игра, когато се с мощен удар почти от точката за изпълнение на дузпа се разписа Сансоне. Само минута преди това пък Донадел от "Верона" беше нацелил гредата. В 20-ата минута кошмарът за "Верона" стана пълен, след като исландецът Биркир Бярнасон удвои.

В 63-тата минута гостите от "Верона" стигнаха до намаляване на резултата. Самуеле Лонго получи топката в наказателното поле, стреля без подготовка и порази горния ляв ъгъл на вратата на домакините. Натискът на "Верона" се засили, а "Сампдория" се бранеше.

В 82-рата минута гостите имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена. В суматохата Донати допусна грешка, която позволи на Ненад Кръстичич да пробяга половината терен и излязъл очи в очи с Михайлов да го преодолее с много силен удар.

Малко по-късно бразилецът Ренан пък вкара отблизо четвърти гол и направи дебюта му кошмарен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна