Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище изясняват фактите около съкращаването на 400 работници от местен завод

Депутатите Тунчер Кърджалиев от ДПС и Явор Куюмджиев от Коалиция за България се срещнаха с ръководството на община Търговище, Областната управа и журналисти в опит да изяснят причините за съкращаването на повече от 400 работници от Акумулаторния завод в града.

Заместник областният управител Румен Такоров изрази недоумението си от внезапното решение за закриване на част от производството и предупреди за лавинообразния ефект от решението на фирма "Енерсис":

Какво ще стане с фирмите, които имат сключен договор. Всичките са външни структури, а това са може би 20-25 малки фирми на територита на град Търговище. Какво ще стане с тяхната съдба. Ако се подобри състоянието за пазарите, които те в момента са затруднени, ще се върнат ли да работят в Търговище. Има много такива въпроси, за които те са длъжни да дадат отговори на обществото на град Търговище

Кметът на общината Красимир Мирев не вярва, че истинските причини за закриването на част от дейностите в завода са законодателни:

В края на краищата ние сме държава - член на ЕС и аз продължавам да смятам, че по този начин не бива да се постъпва. Всичко може да се реши, но след като вие имате някакви претенции към нашето законодателство, не беше ли по-нормално този въпрос достатъчно рано да се обсъди с народните представители.

Опитите за изясняването на фактите около закриването на част от производството на фирма "Енерсис" продължават и през тази седмица.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. нa БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна