Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ и "Единство" подписаха споразумение за сътрудничество

Партия "Демократи за силна България" и Националният съюз "Единство" подписаха споразумение за сътрудничество. Ден преди Реформаторският блок да стане официално политически съюз, двете формации преподписаха единната платформа за общи действия, парафирана през януари.

До днешната стъпка се е стигнало, защото партия "Синьо единство" няма мандат в ръководството си утре да се присъедини като част от новия политически съюз на реформаторите. И само така можело да бъдат запазени шансовете за влизането в него. Лидерът на "Единство" Петър Славов обясни, че дори е поискал оставката на Надежда Нейнски и останалите от ръководството. Очаква се въпросът да бъде обсъден в събота на националния съвет на "Единство".

Бившият председател на СДС Мартин Димитров за пореден път обяви, че е готов да напусне "Синьо единство", ако формацията не е част от блока:
Единната партия, ясно коя е тя, това е Реформаторският блок и ако "Синьо единство", както вече показа, няма намерение да влиза в Реформаторския блок, ние няма какво да правим в "Синьо единство", защото тази партия беше създадена като един временен субект, който да катализира процеса на създаване на обединена формула за десницата. Ето я обединената формула. С какви мотиви някой може да откаже да участва в нея?
Лидерът на ДСБ Радан Кънев отново заяви, че реформаторите и ГЕРБ се разминават в основните неща и сътрудничеството между тях не стои на дневен ред.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна