Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре вечер е галаконцертът на Александрина Пендачанска

Утре вечер в Националния оперен театър ще бъде галаконцертът на световноизвестната българска оперна певица Александрина Пендачанска по повод 25-годишнината от първата й изява със Софийската опера. Концертът се очаква с огромен интерес.

Този театър за мен е свързан с това, което аз станах не като певица, а като човек. Тук съм израснала. На тази сцена съм изпяла някои от първите си и много важни роли. Само дори мирисът на този декор и тази сцена ме кара да ми се плаче, защото е свързано с толкова много спомени, с толкова много силни преживявания и никъде другаде по света няма точно този специален мирис на сцената на Софийската опера. Надявам се да се справя с всички тези вълнения, с всички тези свръхемоции, свръхочаквания, и освен вълнението да успея и да си свърша работата, защото моята работа е да пея.

Най-голямото предизвикателство е било това да стигна до тук, да пея 25-26 години, каза Пендачанска. Тя подчерта обаче, че за гласа трябва да се полагат непрестанни усилия, за да го поддържаш и подобряваш. В противен случай всичко рухва и това се е случвало не на един и двама певци, добави тя.

Един по-различен разговор за музиката с Александрина Пендачанска може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна