Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков: Обещах на съмишлениците ни, че през 2015-а ще управляваме България

Във Велико Търново над 300 души учредиха инициативен комитет за създаване на нова партия на основата на гражданското движение "България без цензура". Лидерът на движението и председател на инициативния комитет Николай Бареков обяви какви ще бъдат целите на партията в предстоящите европейски и парламентарни избори:

Ние ще бъдем единствената формация, проевропейска, която ще се опита да обясни и да спечели доверието на българския народ с програма, която да подобри рязко жизнения стандарт на населението в рамките на ЕС. Затова ние като основни опоненти на европейските избори определяме крайните националисти "Атака" и НФСБ, които според нас ще инициират изваждане на България от ЕС и партиите на статуквото – БСП, ДПС, останките от Реформаторския блок и ГЕРБ - ще се борим за спечелване на три места в изборите за европейски парламент. Пътят, който мислим да извървим е победа на парламентарните избори и това, което аз обещах на нашите съмишленици е, че през 2015-а година ще управляваме България.

Николай Бареков съобщи, че учредителният конгрес на партията ще бъде на 25 януари в София. Тя вероятно ще избере ново име, за да се запази гражданското движение "България без цензура".
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна