Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаел Шумахер е в критично състояние след инцидент на ски

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Критично остава състоянието на 44-годишния пилот във Формула 1 и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер. Той падна вчера, карайки ски във френските Алпи, съобщават от университетската болница в Гренобъл.
Шумахер бе приет в болницата с тежка мозъчна травма и в кома. Това наложи веднага да бъде опериран. Той остава в критично състояние, гласи съобщението на университетската болница, цитирано от Франс прес.

Инцидентът с Шумахер е станал в град Мерибел, разположен в департамент Савой във Френските Алпи. Германецът се пързалял на ски заедно с 14-годишния си син, подхлъзнал се и паднал, като си е ударил главата в скрит под снега камък.

Полицията направи оглед, а Михаел бе закаран с хеликоптер в болница, каза Кристоф Жерниньон-Льоконт, директор на ски-пистата в Мерибел. Шумахер си е ударил главата в камък, но за щастие е носел каска. Помощта е пристигнала за по-малко от десет минути.Шумахер бе шокиран и малко разтърсен, но бе в съзнание. Вероятно става въпрос за контузия на главата, но не е нещо сериозно.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна