Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем от десет холандци са против българи и румънци в Холандия

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Социологическите проучвания сочат, че крайнодесните поддръжници на Геерт Вилдерс са за стопроцентово затваряне на границите. Тази теза поддържат либералите на Марк Рюте - цели 91 процента, от социалистите - 82 процента, а социалдемократи и християндемократи - по 75.

Почти всички са единодушни, че Холандия едностранно трябва да сложи знак "стоп'' на прииждащата вълна от емигранти от бившите социалистически страни.

В така създалата се ситуация на негативизъм сред холандското население все пак в Хага през декември бе открит информационен център за българи и румънци. Там безплатно ще се предоставя всякаква информация и помощ, за да се улесни намирането на легална работа и нормален начин на живот в страната на лалетата. Целта на центъра е да подпомага новодошлите и с приобщаване към културата на страната и изучаването на езика. Всеки новодошъл, който е честен и почтен, спазва законовия ред, плаща си данъците, не влиза в криминалната хроника, ще бъде добре приет, но няма да останат без налагането на строги санкции нарушителите на законите в страната.

На холандците им остава да се надяват, че призраците от Източния блок ще останат само в сферата на илюзорното.

По публикацията работи: Лилия Любенова - Холандия
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна