Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на Шумахер организират мълчаливо бдение за рождения му ден

Снимка: ЕПА / БГНЕС

На 45-тия си рожден ден бившият пилот от формула 1 Михаел Шумахер още се бори със смъртта в неврохирургичното отделение на болницата в Гренобъл. Той е обграден от цялото си семейство и подкрепян от десетки фенове, които очакват вести за него пред сградата. 

Михаел Шумахер е "борец" и "няма да се предаде" - написа семейството на легендарния победител от Формула 1 на личната му уебстраница. Днес фенове на клуб "Ферари", в който Шумахер е завоювал пет от седемте си световни победи, ще отбележат рождения ден на любимия си герой с мълчаливо събиране пред болницата в Гренобъл. В червени цветове, то ще премине "в тишина и уважение", уверяват във Фейсбук организаторите.

Фенове на пилота постоянно бдят пред сградата на болницата с окуражителни плакати, но от сряда не се процежда никаква нова информация за състоянието на Шумахер - той е още в изкуствена кома и с опасност за живота.

Разследването около фаталния инцидент в неделя, когато Шуми разби главата си, падайки със ските в курорта Мерибел, се върти около въпросите с каква скорост е карал шеметният състезател от Формула 1, дали на каменистата зона вън от пистата е имало обозначения за опасност и дали скиорската екипировка на Шуми е била в изправност.

 

По публикацията работи: Юлия Талева - кор. на БНР в Париж
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна