Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етичната комисия на ВСС изслуша Веселина Тенева за имотното й състояние

Снимка: Дневник

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет изслуша единствения кандидат за поста главен съдебен инспектор - съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева. Тенева напусна сградата на ВСС малко след 12 ч. В краткото си интервю пред журналисти тя каза, че е отговорила на всички въпроси пред членовете на ВСС, а отговорите могат да бъдат прочетени в публикувания протокол от заседанието на Eтичната комисия.

По-рано депутати изразиха очакванията си пред Етичната комисия да се изчисти въпросът с даренията и продажбите на имоти в семейството на Тенева. Председателят на Комисията Ясен Тодоров каза, че ще се преценява дали да се направи проверка. Нова порция с данни за сделки в семейството на Тенева публикува сайтът "Биволъ".

Имотните сделки на единствения кандидат за главен съдебен инспектор Веселина Тенева не са "тривиални" и заслужават вниманието на компетентните органи, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" журналистът Атанас Чобанов от сайта "Биволъ" в отговор на твърдението на председателя на парламентарната правна комисия Четин Казак, че сайтът е специализиран в този вид скандали.

Според Казак сами по себе си едни тривиални имотни сделки не би трябвало да навяват на смущаващи мисли или подозрения. Те явно повдигат определени въпроси и се надявам те да получат своя компетентен и задоволителен отговор от кандидата.

Чобанов заяви, че не са публикували компромати, а публични данни, които могат да се видят в имотния регистър.

Апартамент в Бургас – 100 кв. м за 17 000 лева не е възможно да се купи. Откъде са парите, ако цените са реалните, т.е. не 17, а 170 хиляди лева за този апартамент? Току-що публикувахме още една интересна заменка на съпруга на г-жа Тенева. Той е получил заедно със своя брат и сестра от "Софийски имоти" три апартамента и три гаража срещу един малък терен в София, който не би могъл да продаде толкова изгодно, т.е. спечелил е два пъти от заменката, даде пример Чобанов.

Повече по темата можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени