Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Станилов: Не трябва да се смесва политиката с дребните скандали

Снимка: БГНЕС

Атаката е всеобща, тя е изключително агресивна, изключително рязка и изключително субективна, за което си има определени причини. Това заяви в предаването "12+3" проф. Станислав Станилов – депутат от партия "Атака".

Причините могат да бъдат разделени на три. Първата е геополитическа – това се отнася до критиките на "Атака" по отношение на политиката на САЩ в Европа и специално в България, както и по света. Втората е политическа – "Атака" държи това Народно събрание да работи и това е срещу връщането на ГЕРБ във властта заедно с т.нар. реформатори, което ние считаме, че е крайно вредно за България. Третата причина е икономическа – тя е в това, че "Атака" внесе и прокара в НС таксите върху ВЕИ-тата и фотоволтаичните електростанции, което е на стойност 200 млн. долара. Затова енергийната мафия никога няма да прости на Волен Сидеров и "Атака" и ще използва всеки инцидент като този на летището, какъвто и да е той.
Никой не анализира какво прави "Атака" в НС, какви предложения прави, как работи по законите, каква е нейната програма и какво предлага на избирателите – с това абсолютно никой не се занимава
.

Това е някакъв скандал. Скандали стават постоянно. На всеки му се случва да се скара с някой в автобуса, в тролея, в самолета. И аз съм се карал с германската полиция навремето.

За България ще има огромна полза, ако хората не смесват политиката с кухнята и с дребните скандали. От това, което се прави в момента, няма никаква полза. /…/ Разбира се, че е дребен скандал. Френският дипломат бит ли е, какво му е, казано му е нещо. И аз съм се карал с дипломати
.

Лицето на национализма в България се намира в програмата на партия "Атака". /…/ Всички тези изпълнения са част от всеобщата атака срещу "Атака" за нейното унищожаване.

Свалянето на имунитета няма никаква връзка с политиката на "Атака", подчерта проф. Станилов и добави, че депутатите от партията ще продължават да ходят на работа.

Той отправи критика към главния прокурор Сотир Цацаров: Чух думите на главния прокурор и се удивих на това, че той предварително, преди да е завършило следствието, почти хвърля обвинения. Още не са разпитани всички, не е доказано, няма заключение, а той вече произнася кажи-речи обвинение, което според мен не е съвсем законно.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени