Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Деян Йович: Хърватите се интересуват от това, какво се случва в Европейския парламент

Снимка: ЕПА / БГНЕС

На 1 юли Хърватия официално ще стане 28-ият член на Европейския съюз. По този повод Дипломатическият институт към Министерството на външните работи на България организира в София серия от срещи с хърватски политолози и външнополитически анализатори.

Сега с помощта на колегата Красимир Мартинов ще ви срещнем с проф. Деян Йович. Той е главен анализатор и специален координатор на хърватския президент от 10 март 2010 година.

Ето още няколко щрихи от биографията на Йович - през 1999-а той получава докторска степен от Лондонското училище по икономика. Девет години по-рано завършва бакалавърска степен по политически науки в университета в Загреб, има и две магистратури по политология - от Университета в Любляна и Университета в Манчестър. Деян Йович е бил е сътрудник в Европейския университетски институт във Флоренция „Жан Моне”. В момента е доцент по международни отношения и национална сигурност във Факултета по политически науки в Загребския университет и преподавател по политология в Университета на Стърлинг. Областите на неговата научна дейност са външнополитическият анализ, политиката и обществото в Югоизточна Европа, Студената война, както и причините и последиците от разпадането на социалистическа Югославия.

Чуйте какво каза проф. Деян Йович

По публикацията работи: Красимир Мартинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна