Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският парламент в социалната мрежа Foursquare

Снимка: Архив
Европейският парламент има и профил в социалната мрежа Foursquare. Тя донякъде наподобява Twitter, но поставя акцент върху географското позициониране и споделяне на информация за интересни места.

Профилът на Европейския парламент във Foursquare предлага няколко списъка с идеи и съвети за следващото ви пътешествие, за да видите, че Европа е много повече от институциите в Брюксел, Люксембург и Страсбург.

Можете да проследите историята на ЕС като видите пътя, отвел основателите на Европейските общности до ЕС днес. Предложен е списък за Европейските договори, за да научите как европейският проект е бил създаден. От списъка за договорите за присъединяване пък ще получите представа за поетапното разширяване на ЕС.

Профилът на Европейския парламент във Foursquare ви насочва към предложения за плажове, природни резервати, замъци, храмове, обекти на световното наследство на ЮНЕСКО. Там можете да научите повече за някои от добре пазените тайни на страните в ЕС.

Културата и образованието са също основен акцент. Какво означава един град да е европейска столица на културата? Как може да бъде спечелена титлата Зелена столица на Европа? Можете да откриете вдъхновяващи идеи, добри практики и съвети от нашите списъци с градовете - предишни носители на отличията.

Ако вече сте регистрирани във Foursquare, харесате страницата на Европейския парламент и влезете на някое от местата в списъците на ЕП, можете и да спечелите и награда…
По публикацията работи: Лъчезар Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна