Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежката безработица в Европейския съюз и мерките

Снимка: БГНЕС
Борбата с младежката безработица в момента струва на ЕС 6 млрд. лева, отпуснати за старт в кариерата на младите хора, които са завършили току що.

Тази борба е и темата на Гражданския форум "Агора" 2013 на Европейския парламент, който ще се състои в Брюксел от 6 до 8 ноември. Крайният срок за кандидатстване за участие онлайн е 31 август. В него могат да участват кандидати на възраст от 18 до 30 години, пребиваващи в една от 28-те страни членки на ЕС. Общо 56 младежи - по двама от всяка държава членка, ще бъдат поканени за участие в конференцията. Транспортът и разходите за настаняване на всички участници се поемат от Европейския парламент.

Какво още трябва да се направи в социален план за младежите - перспективите, които обсъжда Европейският парламент, обобщи евродепутатът Мария Габриел. Чуйте какво каза тя.

Чуйте и анализа на Добрина Добрева за последния дебат на българския евродепутат Ивайло Калфин с Европейската комисия за по-лесното признаване на дипломи от европейски университети в България.

Чуйте също така и анкетата на Юлия Владимирова с млади хора за личния им сблъсък с младежката безработица след завършване на образованието.
По публикацията работи: Симеон Белев; Добрина Добрева; Юлия Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна