Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нора Недкова, Светлана Йорданова и Мартин Васев се казват победителите в конкурса за есе на тема „Европейският съюз и източните му партньори“

Снимка: Архив
Ясни са тримата победители в конкурса на Информационното бюро на Европейския парламент за есе на тема "Европейският съюз и източните му партньори — в съседство или като семейство?", съобщиха от бюрото.

Нора Недкова, Светлана Йорданова и Мартин Васев ще посетят Европейския парламент в периода 16-18 ноември. Тримата ще участват в специално събитие на тема Евронест по модела на Евроскола.

Решението на журито беше трудно. Получихме 20 разработки. Много от тях ни впечатлиха с публицистични умения, критично мислене и оригиналност, се казва в съобщението. Основните критерии, които следваше журито, бяха съдържание, оригиналност, визия и оформление, както и изказ и правопис. Избраните разработки бяха класирани най-високо според тези критерии, но получените материали бяха достойни участници в конкурса.

От Информационното бюро на Европейския парламент насърчават всички да продължават да се интересуват от Европейския съюз и да участват в следващите конкурси.

Чуйте още за конкурса в разговора на Юлия Владимирова с Теодор Стойчев, и.д. ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България.
По публикацията работи: Юлия Владимирова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна