Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помогнете на 11-годишната пианистка Десислава от Русе да представи България в "Карнеги хол"

пиано

 

11-годишната пианистка Десислава Карагьозова от Русе има покана да представи България в легендарната зала "Карнеги хол" в Ню Йорк.  Все още обаче семейството  на Деси не може да събере парите, за да може тя и нейната майка Ралица Карагьозова да пътуват за Ню Йорк.

В интервю за предаването "Нещо повече“ Деси разказа как се е случило така, че да бъде поканена да представи България на концерт в "Карнеги хол": Изпратихме запис, на който аз изпълнявам импромптю и го качихме в YOUTUBE, където може да го видят хората от конкурса и журито. Те ни се обадиха на 13-и ноември, че съм получила втора награда и ще свиря в "Карнеги хол". Всички бяхме много щастливи. Моята преподавателка по пиано се казва Даниела Кюркчиева.

Деси е изпратила запис, в който изпълнява импромптюто на опус 90, номер 3 на Франц Шуберт.

За да се осъществи мечтата на Деси са необходими около 5000 долара. В Русе преди Коледните празници се проведе акция по събиране на средства за пътуването на Деси до Ню Йорк. Събрани са едва 240 лева.

Ако желаете да помогнете на Деси да изпълни мечтата си и да представи България в легендарната зала "Карнеги хол", можете да дарите средства на банкова сметка в лева:

IBAN - BG 42KORP92201010654601

BIC: KORPJSF

Сметката е на УН при НУИ "Проф. Веселин Стоянов" - Русе (За Десислава Карагьозова)

Интервюто с Десислава Карагьозова чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна