Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под палката на Йордан Дафов Радиосимфониците отбелязват 80 години от рождението на Иван Спасов – директно от зала „България”, 17 януари, 19.00 часа

Симфничният оркестър на БНР
Снимка: архив БНР
Йордан ДафовНа 17 януари 1934 година е роден композитора Иван Спасов. Точно 80 години след рождението му Радиосимфониците ще изпълнят неговата Симфония № 3 от 19 часа, в зала „България”. Спасов е основател на Пловдивския камерен оркестър и музикалното общество „Пловдивска музикална младеж”. През 1970 става първият диригент на тогава създадения Симфоничен оркестър в Пазарджик. От 1989 до смъртта си е професор и ректор на АМТИИ, Пловдив.
Под палката на Йордан Дафов ще прозвучат още Симфония № 6 „Пасторална” от Бетовен и Концерт за пиано и оркестър № 1 от Лист. Солист на виртуозния концерт ще бъде Йовчо КрушевЙовчо Крушев. Известният български пианист изнася стотици самостоятелни концерти, с успех гастролира в десетки страни и е носител на много награди и отличия. Крушев, освен брилянтен пианист, е автор на произведения за симфоничен оркестър, камерно-инструментални творби и други.

Билети може да закупите на касата на Кантус фирмус” в зала „България”, касата на БНР - бул. „Драган Цанков” 4 и на www.ticketsbg.com.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна