Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бриго Аспарухов: Сигурен съм, че ще сработи рефлексът на социалистите и разделение няма да има

Снимка: БГНЕС

Ако довчера политическата интрига се въртеше около появата на АБВ, то днес разговорите бяха насочени към това имало ли е среща между Борисов и Първанов, разговаряли ли са за сътрудничество и т.н. Бриго Аспарухов, бивш директор на националното разузнаване, бивш депутат от БСП, смята, че и двете теми - отношенията АБВ-БСП и АБВ-ГЕРБ, са интересни и че в лявото пространство отдавна зрее това, което получи изява сега.

Намирам го за естествен процес, доколкото през последните 20-30 години левиците в цяла Европа търсят нов път. Ние не правим изключение, като най-силната лява партия. Опитвам се да гледам на това събитие като на нещо, което би могло да  доведе до оздравителни процеси в БСП.

Според Аспарухов моментът - 2-3 месеца преди европейските избори - е много деликатен.

И в някои случаи доста опасен, като опит да се върви към една и съща цел по различни пътища. 2-3 месеца преди решаващи избори, в които всички политически партии и цялото общество се е взряло и очаква да види какъв ще бъде резултатът и оттук да се правят генералбни избори за едни бъдещи парламентарни избори. Голямата опасност е в БСП да настъпят процеси, които да доведат до слаби резултати. Но не е изтъркана фразата, че социалистическата партия е като панелния блок и от трусове не се плаши. Аз съм сигурен, че рефлексът на социалистите ще сработи, т.е., че няма да се подадат на слуховете и  разединение в партията. Опитът на Първанов малко е закъснял. 

Възможно е съществуването на всякакви флашки. А това, което казва единият или другият - аз го подлагам под съмнение. Всеки има право да се вижда с когото си иска, но когато претендира да определя политическия тон на България, не трябва с лека ръка да се отрича, трябва честно да се каже.

Чуйте разговора в звуковия файл. 





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна