Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна карнавалът в Патра, който е сред най-популярните в света

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Започна известния карнавал в град Патра, който съперничи по популярност на най-известните в света. Карнавалът датира от над 180 години. Той се организира в чест на бога на виното и веселието Дионисий. Легендата разказва, че още от древността хората с пиршества зовели бог Дионисий да доведе пролетта.

Програмата на карнавала, който се провежда в центъра на града, включва балове с маски, паради, игри за търсене на скрито съкровище. Участниците и посетителите са предимно млади хора от цял свят.

Организаторите на карнавала предадоха символично ключа на кмета на Патра. От днес градът се преобразява в ярки цветове и така изпраща едно послание за оптимизъм въпреки кризата и проблемите. Несъмнено карнавалът е и истинска "финансова инжекция" за туризма. Тази година има и много силен интерес от страна на българите, споделят туристическите агенции.

Веселието ще продължи 44 дни - до началото на великденските пости. Пищният финал ще бъде на 2-ри март, когато ще бъде изгорена огромната фигура на краля-карнавал на пристанището.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени