Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йотова: Не мога да си представя, че някой енергиен проект може да е по-важен от вота на 25-и май

Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Илияна Йотова заяви в предаването "12+3", че на вчерашния форум на БСП в Пловдив проектът АБВ е бил основната тема, но там са разговаряли и за кампанията за предстоящите евроизбори.

Ние сме партия, не сме кръжок. Имаме правила, имаме регламенти, всеки със своите отговорности, според този устав. Но за мен най-важното е как се чувстват хората. Защото те, когато те изключат от съзнанието и душите си, никой не може да ти помогне. Хората са едновременно загрижени и недоумяващи. Партийните ни структури показаха, че са много по-мобилизирани, отколкото преди седмица.

На въпрос дали размразяването на АБВ има нещо общо с енергийните проекти и по-точно с изграждането на "Южен поток" Йотова каза:

Вчера на заседанието присъства министър Стойнев, който много подробно обясни и за "Южен поток" и за "Белене"и за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй", така че хората да нямат повече никакви съмнения. Не мога да си представя, че се залага под въпрос не само резултатът от европейските избори, залага се стабилността на страната. Затова не мога да си представя, че който и да било енергиен проект, който и да било икономически интерес може да е по-важен от това, което ще гласуват българските граждани на 25-и май. Опитвам се да разбера проекта АБВ, опитвам се да изчета всичко. До този момент той ми е достатъчно далеч. Освен Георги Първанов не го свързвам с никакви други хора.

Според Йотова в Партията на европейските социалисти не се коментира под никаква форма, нямат информация и не познават АБВ.

Естествено е, че веднага след като г-н Калфин си подаде оставката като наш ръководител на делегацията трябваше да се срещнем с председателя на нашата парламентарна група Ханес Свобода. По негова молба и с нашето разбиране дори въпросът не беше поставен на заседание на групата, обясни тя

Чуйте интервюто с Илияна йотова от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна