Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Боричев: Няма как да избягаме от истината, върнахме се 2 години назад, когато резултатите бяха сходни

Снимка: ЕПА/БГНЕС
България приключи участието си на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Будапеща. Ана Афонкина, Манол Атанасов и спортният дует Елизавета Макарова/ Лери Кенчадзе не успяха да намерят място сред финалистите в шампионата и останаха на последните места в своите категории.

Няма как да избягаме от истината и моментното състояние на нашите състезатели. Общо-взето се върнахме 2 години назад, когато резултатите бяха доста сходни. Съставът не беше много по-различен и може би това трябва да бъде акцентът, най-вече по отношение на това как ръководните органи обръщат внимание на конкретните състезатели и на кого да се разчита за бъдещите състезания и големите форуми на международната федерация. Това класиране не ме изненадва, по-скоро щеше да ме изненадат едни прекрасни резултати. Европейското първенство не е случайно състезание и се изисква много голямо постоянство в сезона по-рано през годината, за да се достигне едно добро ниво на самото Европейско първенство. Никой от тези състезатели не показа такова постоянство в ранносъстезателния период, така че за съжаление нямаше как да се очакват кой знае какви резултати, сподели за предаването "Спорт и музика" Найден Боричев.

Кръстина Иванова се свърза с дългогодишния национален състезател и сега треньор Найден Боричев, който коментира представянето на нашите фигуристи. Интервюто можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна