Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян разкрива център за временно настаняване на бедстващи жители и бездомници

Снимка: Венета Николова

Община Троян ще разкрие Център за временно настаняване на бедстващи жители и бездомници. Той ще бъде изграден изцяло с пари от бюджета на общината, която е предвидила общо 40 000 лева за нови социални услуги през 2014-а година. Центърът ще бъде изграден непосредствено до дома за стари хора в село Добродан, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова:

В последните две зими ние имахме сериозни проблеми с осигуряването на подслон на бедстващи граждани, жители на общината. Във фоайето на общинската администрация трябваше да приютяваме хора на инвалидни колички, които нямаше къде да нощуват.

Михайлова допълни, че община Троян ще разкрие и фонд за лечение на жители на общината, които не могат сами да осигурят средства за лечението си:

Почти всеки приемен ден, аз съм посещавана от хора, които търсят помощ в това отношение.

Предвижда се във фонда да влязат 10 000 лева от бюджета на общината, както и средства от кампании и дарения.Общината ще продължи да осигурява и средства за фонд "Ин витро“ каза кметът:

Надяваме се, че много скоро ще имаме първото бебе, което е родено след подкрепа от нашия троянски фонд „Ин витро“, каза още Донка  Михайлова.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени