Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Спасов: Съдебната власт носи отговорност за това, че има безотговорност в държавата

Снимка: БГНЕС
  Докладът ни казва, че не само че не сме направили крачка напред, което се очакваше от нас, но сме направили две крачки назад, коментира в предаването "12+3" бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

В доклада се виждат остри критики към българската администрация, които са свързани с корупцията и оттам произтича разочарованието на нашите партньори от провалите на БОРКОР, на управлението и провалите в намаляването на корупцията
, каза още той.

Минчо Спасов посочи, че в доклада има много тежки думи към ВСС:

Те, разбира се, са свързани с неговото конституиране и политическите сделки при това конституиране. Но не бива да хвърляме цялата вина върху политиците, защото политиците са отражение на всички нас, обикновените хора./…/ Съдебната власт за мен е носител на отговорността за това , че има безотговорност в държавата.

Минчо Спасов е убеден, че съществува запис на разговор между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков:

Аз нямам нужда от запис, за да съм уверен в дълбоката връзка между Георги Първанов и Бойко Борисов. Бях много впечатлен от думите на ген. Бриго Аспарухов, който лично ми каза, че Борисов е доведен при него от Георги Първанов през 2001-ва година и едва след това го е завел при Царя. /…/ Друго доказателство е случаят „Мишо Бирата“.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна