Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Леонидов: Суетата много ни пречи да се самонаблюдаваме

Снимка: БГНЕС
Суетата много ни пречи да се самонаблюдаваме. Опитвам се непрекъснато чрез самоирония, чрез автогавра, чрез обективно наблюдение да видя как ще съм и аз. Това ми помага  Помага ми да се грижа за подобните, за ближните, за хората, които имат подобен дух, сподели писателят Румен Леонидов. За него това е и причината да направи сайта fakel.bg:

Затова и направих този сайт, който ми носи само удовлетворение, но не и онова, което всеки циник би питал - какви пари ти носи този електронен вестник. И за това ще говоря за авторите, които не са носителите на големите награди, не са признати от публиката, но са много стойности и много качествени, които не се оценяват по суетата на деня и комплексите на журито, което е винаги много субективно и винаги се нагажда по мълвата.

Леонидов представи автори като Неда Антонова, Галина Златарева, Светлана Дичева, Елена Пеева, Здравка Евтимова, Екатерина Илиева-Георгиева, Бисер Тошев, Васил Пекунов.

Румен Леонидов пожелава на читателите да четат по-висока литература, защото днес има стотици автори, които много добре имитират доброто писане, но го няма извисеното, няма го духът, няма го откритието, няма го дори експериментът.

Чуйте цялото интервю с Румен Леонидов в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна