Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

Светлана Дичева (вляво) и Бояна АндрееваВ „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

                                                                                     Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво),
                                                                                     а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20.00 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Публикации

Владо Даверов

Владо Даверов: Отчайващото е, че човек все повече губи посока

Чака ни тийнеджърската възраст на човечеството, която е най-трудната, най-трудно се изживява. Очаква ни още по-голяма деградация на човечеството , коментира писателят Владо Даверов пред "Хоризонт".  "Как ще минат през нея бъдещите поколения, един..

публикувано на 18.09.20 в 13:01
Денис Олегов

Денис Олегов: Хората ги е страх да бъдат индивиди

" Плаши ме природата на човека, неговото несъвършенство, неговият подтик повече да мрази и разрушава, отколкото да обича и гради , неговото стереотипно мислене. Всичко идва от нас самите", каза в предаването "Графити по въздуха" Денис Олегов...

публикувано на 13.09.20 в 12:37

Христо Стоянов: Трябва да критикуваме за конкретни действия

Писателят Христо Стоянов е роден в Габрово. През 1986 година в издателство „Народна младеж“ излиза дебютната му стихосбирка „Шепа живот“. След 1989 година работи като журналист и писател на свободна практика. Издава още 6 стихосбирки -..

публикувано на 23.08.20 в 11:06
Невена Дишлиева - Кръстева

Невена Дишлиева: Литературата, която лекува, заема все по-централно място

"На пръв поглед човек свързва лятото с някакви лежерни четива, по-неангажиращи, но истината е, че  хората, може би това, че са в отпуск и в състояние на покой, ги кара да бъдат чувствителни и към по-сериозните теми,   каквито ние предлагаме. Тези..

публикувано на 04.08.20 в 13:03
Владимир Левчев

Владимир Левчев: Все повече започваме да живеем във виртуалния свят

Най-новата стихосбирка на Владимир Левчев се казва "Писмо в небето". Владимир Любомиров Левчев е български поет, писател, журналист, политик и преподавател в Американския университет в Благоевград. Син е на поета Любомир Левчев. „ Това е една книга за..

публикувано на 31.07.20 в 12:25

Писателят Виктор Самуилов издаде нова стихосбирка

Писателят Виктор Самуилов издаде нова стихосбирка - "Аорист". Виктор Самуилов е роден на 10 май 1946 година в София. Завършва българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (1970). Бил е редактор във в. "Народна младеж"..

публикувано на 27.07.20 в 15:46
Хана Стивънс и Уил Бъкингам

Когато прагът на дома се превръща в стена

Уил Бъкингам е британски писател, създател на сайта windandbones.com . От около година живее в България и води курсове по творческо писане. По време на пандемията в софийската си квартира завършва книгата си  „Здравей, чужденецо“. „Книгата е за..

публикувано на 24.07.20 в 18:21
Теодора Лилова

Теодора Лилова: Грешките са път към майсторство и творчество

Чрез грешките си ние стигаме до някакъв тип майсторство в сферите, които обичаме и в които искаме да се развиваме. Така мисли Теодора Лилова, автор на книгата „Санаториумът“. В детството си авторката е прекарала три години в санаториум. Определя..

публикувано на 17.07.20 в 11:40
Владимир Пенев

Владимир Пенев: Ставаме гигантско общество от егоцентрици

„До този момент заниманията ми по режисура са били един вид бракониерство, а сега вече са легални.“ Това споделя в предаването „Графити по въздуха“ на „Хоризонт“ известният актьор Владимир Пенев. Той е режисьор на моноспектакъла "Всички страхотни неща"..

публикувано на 17.07.20 в 09:10

„Поразените“ на Теодора Димова с наградата "Роман на годината"

Романът „Поразените“ на Теодора Димова получи наградата „Роман на годината“ в конкурса на Националния  дарителски фонд „13 века  България“.  Всички членове на журито са се стремили да бъдат обективни, каза поетът Атанас Капралов, който е..

публикувано на 28.06.20 в 10:54