Графити по въздуха

Всеки човек малко или повече е творец, независимо от областта, в която работи. Това доказва и предаването „Графити по въздуха“, което предлага  различна гледна точка към творчеството, без да се съобразява с авторитети, йерархии и класации.

В него можете да чуете утвърдени творци, но и такива, които ще станат известни в бъдеще, или ще потънат в забрава.

В „Графити“ мейнстрийм и ъндърграунд вървят ръка за ръка, защото всички творчески търсения са достойни за внимание заради вложената енергия и искреност. Всички изкуства присъстват в предаването, но акцентът е върху оригиналните идеи в литературата и театъра.

Дори и да нямате отношение към изкуството, не може да не проявявате любопитство към интересните личности, а „Графити“ внимателно ги търси и ги поставя „в светлината на прожектора“.

Рубриката „Тест за напреднали“ винаги има информативен повод, но целта е да се постигне изповедност в студиото.

Рубриката „Всичко мое нося със себе си“ е територия на българите, живеещи в чужбина, които никога не скъсват пъпната си връв с Родината.

„Пътуване без куфар“ пък е за почитателите на пътешествия - и за онези, които пътуват в реалността, и за така наречените „диван“ пътешественици. Смисълът на този радиопътепис не е самоцелната екзотика, а радостта от пътуването, което може да е до селце в Родопите с разбит път и уникална природа.

Целта на „Графити“ е да създаде едно общо ефирно пространство за онези слушатели, които са жадни за срещи с интересни хора, идеи и места.

„Графити по въздуха“ се излъчва всеки четвъртък от 20:05 до 22:00 часа по програма „Хоризонт“. 


Водеща на предаването е Светлана Дичева (вляво), а музикалният избор - винаги на ниво! - е на Бояна Андреева). 

Публикации

 Росен Желязков и Або Савчов

"Отказах да умра" на Росен Желязков в търсене на кармата

"Моята творческа биография е около 10 годишна и започна със самоубийството на брат ми, разказа за "Графити по въздуха" Росен Желязков за новата си книга - "Отказах да умра". Редактор е Або Савчов. Преди романа Желязков е писал и издал стихосбирки...

публикувано на 19.09.23 в 16:25
Савко Калата

Савко Калата с премиера на книга в Созопол

"Премиерата на книгата премина добре, защото кметството на Созопол пое от три години една инициатива за българска литература и така и аз имах късмет да бъда издаден, каза за "Графити по въздуха" бившият затворник и касоразбивач Савко Калата, който имаше..

публикувано на 19.09.23 в 16:02
Конференцията

Как да обучим децата да използват приложната математика за опазване на околната среда

"Образователния инструмент „Симулационен модел En-ROADS, e разработен от MIT в САЩ, като представлява едни сложен инструмент, който показва глобални източници на първична енергия, както и графика на евентуалното затопляне на планетата до 2100 година",..

публикувано на 14.07.23 в 10:58
Триметров монумент в прослава на българските медици

Бургаската общественост набира средства за изграждане на паметник за българските медици

В знак на признателност към българските медици в град Бургас започва набирането на средства за изграждане на монумент. "Монументът ще е жест не само към загиналите, но и към всички в бели престилки , които се борят с COVID-19 Триметров..

публикувано на 08.07.23 в 07:15
Румен Леонидов

Румен Леонидов на 70: Поезията ми е тясна, не мога само да "цигулкам"

Румен Леонидов , поет, издател и общественик, посрещна 70-ия си юбилей с преиздание на първата си книга 41 години след появата ѝ, както и с премиера във Виена. Предстои да излезе " Животът и деянията на Йоан Кръстител" . "За него много..

публикувано на 27.06.23 в 16:23
Светлана Дичева, д-р Георги Александров и Румяна Георгиева (от ляво на дясно)

Студентска книга за мисията на издателя

Сборникът „Пътищата между страниците“ е посветен на 25-годишнината на специалността „Книгоиздаване“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Книгата е творческият резултат от..

публикувано на 07.06.23 в 15:33
 „ Пролетен Приказен Бал“

"Пролетен Приказен Бал“ на 23 май с дрескод "Великият Гетсби"

Две дами, избрали да се завърнат в България за поредна година да организират по особен бал в София, а именно „ Пролетен Приказен Бал“ . Общо между двете е музиката - едната свири, а другата пее. Първата е имала шанс да продължиш да твори в..

публикувано на 23.05.23 в 11:20

Станислава Чуринскиене: Трябва да се опитаме да сме по-обективни

"Думата gaslighting води началото си от една пиеса, по която е заснет филм в средата на миналия век, в който съпруг манипулира жена си като променя различни детайли в дома и я кара да се съмнява в собствените си възприятия и да си мисли, че полудява",..

публикувано на 06.01.23 в 16:22
Д-р Анастас Иванов - Тео Буковски

Писателят д-р Анастас Иванов: Губейки живота на пациента, ние понасяме загуба и в сърцата си

"Ако нямаме здраве, нищо няма да постигнем. През последните три години всеки един от нас много добре го осъзна това покрай пандемията от коронавирус", каза за БНР д-р Анастас Иванов, познат с псевдонима Тео Буковски. В предаването "Графити по въздуха"..

публикувано на 06.01.23 в 12:19
Адвокатът Рийд Броуд

Адвокат Рийд Броуди: Можеш да бягаш, но не можеш да се скриеш от правосъдието, то ще те застигне, където и да си

Адвокатът по правата на човека Рийд Броуди издаде книгата „Как да заловиш диктатор“. Рийд Броуди е световноизвестен адвокат по правата на човека. Той е експерт в подпомагането на жертвите на диктатори да търсят справедливост, затова е известен с..

публикувано на 05.01.23 в 12:13