Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Петрич: Идната седмица медицинските сестри от отделението за хемодиализа ще получат заплати

Медицинските сестри от отделението за хемодиализа на болницата в Петрич ще получат забавените си заплати до края на месеца, каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" кметът на Петрич Вельо Илиев. Лекарите в здравното заведение са говорили с четиримата лекари от детското отделение, които заявиха, че напускат.

Дали специалистите ще останат на работа, зависи от добрата им воля. Една от причините да обявят напускането си е свръхнатовареност. Ако те напуснат, това ще се отрази на работата на другите отделения в болницата, които имат отношение към децата, допълни кметът и допълни, че ще се търсят варианти.

Запор на сметките на болницата, наложен от фирма, на която здравното заведение дължи пари, е в основата на финансовото затруднение, изтъкна кметът и допълни:

Не мога да гарантирам нищо, защото не знам какво е мнението на фирмите - кредиторки в случая. Но с тези, най-големите, се водят преговори от страна на главния лекар и в момента има представени споразумения, които ще се разгледат в Общинския съвет и на база на тези споразумения ще направим всичко възможно да удовлетворим голяма част от желанията им.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна