Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Михайлов: Правителството трябва да прекрати мандата до края на годината

Снимка: БГНЕС

Втората окупация на Софийския университет е логично следствие на това, което протече от юни насам. Тя доведе до абсурд моралния радикализъм на протестите, свързан с неуспех да се реализират претенциите на протестиращите, коментира в предаването "Нещо повече" психиатърът д-р Николай Михайлов. Според него първата окупация също е била необмислена акция, лошо скроен комплот, на който много са разчитали студентите и техните преподаватали, както и политическото задкулисие в лицето на десните партии и ГЕРБ.

Д-р Михайлов прогнозира, че предстоящият евровот ще е показателен за "политическия ландшафт" в България, но уточни, че ще има и куриози:

Първият от куриозите е Бареков. Вторият от куриозите е Първанов./…/ "България без цензура" е крайно интересно явление, доколкото носи върху себе си печата на откровен абсурд.

Според д-р Николай Михайлов Николай Бареков е силно надценен, така, както Първанов е подценен. Той е на мнение, че Реформаторският блок и ГЕРБ ще си сътрудничат в бъдеще:

Реформаторският блок е осъден на този брак по сметка, а и Бойко Борисов не може да мине без услугите на тази патерица, която му стана любима преди да я яхне. Аз мисля, че Реформаторският блок не е ново начало, а край на една много дълга опортюнистична линия на българската десница, която се бори за оцеляване и продължава да го прави. Тя не съумя да си набави енергия, включително и морална, а оттам и политическа да се сражава за тази част от българското общество, която е взискателна да бъде представлявана от меродавна политическа сила, а не такава, която аз наричам опортюнистична.

Правителството трябва да прекрати този мандат, най-добре до края на годината, защото каквото и да говорим за основанията на своите противници и за основанията то да отбранява собствената си позиция – този принцип на разделение не може да бъде понасян от активни, енергизирани хора, които ще продължат да саботират крехкия мир на българското общество, смята д-р Михайлов.






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна