Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пласидо Доминго: Чувствам същия ентусиазъм, както в началото на моята кариера

Снимка: ЕПА/БГНЕС


Отдавна бяхме загубили надежда, че ще видим на българска сцена големия Пласидо Доминго - един от тримата всепризнати тенори, заедно с Лучано Павароти и Хосе Карерас, превърнали се в легенди, голям диригент, влиятелен оперен директор и основател на конкурса "Опералия" . И докато Карерас пя у нас вече два пъти, Доминго никога досега не е идвал за концерт в България. Но това ще се промени на 14 февруари 2014 година. В Арена Армеец маестрото ще застане пред Софийската филхармония, а със себе си ще доведе и още гости - диригента Жорди Бернасер и певиците Вирджиния Тола и Микаела Оесте, които се обучават в неговите студиа за млади оперни певци. 

Да разговаряш с музикант от ранга на Пласидо Доминго е особено вълнуващо. Ексклузивното интервю за БНР беше ден след неговия 73-ти рожден ден, който маестрото отпразнува след спектакъл на "Двамата Фоскари" от Верди в Театър ан дер Вийн.

На въпроса каква е тайната на неговата дълга и бляскава кариера, маестрото отговаря:

Мисля, че тайната е в голямата ми страст. Винаги чувствам същия ентусиазъм, както в началото на моята кариера.

За емоцията да посети България за първи път, за българските му колеги, за програмата на концерта, за началото на кариерата му в трупата за сарсуела на неговите родители, за кризата и изхода от нея, за важните уроци, които младите трябва да научат и за още интересни неща от живота на един музикант с  огромно влияние - чуйте в интервюто с Пласидо Доминго за програма "Хоризонт" на БНР.

И още - специален поздрав за слушателите на предаването "Алегро виваче"!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени