Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подкрепящи АБВ: Надяваме се да бъде приложен Уставът на БСП

Снимка: БГНЕС

Не се притеснявам от изключване, но се надявам, че разумът ще надделее и ще бъде приложен Уставът на БСП, а не да се тълкуват текстове така, както на някой му е изгодно. Това каза бившият кмет на Троян Дилян Енкин, който е част от проекта АБВ в интервю за предаването "Преди всички“.

Обществото губи от това, че ние във всяко нещо не говорим за политики, не коментираме и не обсъждаме различните становища, а говорим за личности. Всяко наше действие е свързано с личността, а не с това какво казва личността. Даже не сме готови да чуем какво казва личността
, добави той.

Кметът на Попово Людмил Веселинов, които също е вече част от проекта АБВ, заяви, че отдавна е загубил партийните си илюзии: Не знам как ще стане това изключване. Може би на някой е изгодно да приложи някаква партийна инквизиция, но това не е най-важният въпрос. Предстоят евроизбори и се говори за европейска солидарност и би трябвало да насочим разговора в България на тази тема, а не толкова на политическа вътрешнопроблемна тема, която настройва хората срещу партиите и политиките в България.

Нервите, които излъчват от "Позитано" са показателни. Кои членове от БСП идват към АБВ? Има вакуум в политическото пространство, добави той.

Интервюто чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени