Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Сливен ще си намаляват заплатите след иронични стихове в интернет

Снимка: Ивайло Михайлов

В интернет се появи стихотворение - ирония по повод големите заплати, които миналата седмица си гласуваха общинските съветници в Сливен. Стихотворението е на Христо Батинков и по него във Фейсбук е изработен и клип. 

Стихотворението възпява иронично в 8 куплета скандалното решение, с което сливенските общински съветници си гласуваха една от най-високите заплати в страната в една от най-бедните общини: 1260 лева - "за 16 часа". То започва така:

ДА СЛАВИМ ДНЕС СЪВЕТНИЦИ-АСЛАНИ
ОТ СЛИВЕНСКАТА МИЛА ОБЩИНА…

Заради реакциите на възмущение сливенските социалисти излязоха снощи със специално решение заплатите на съветниците да бъдат приравнени със средната заплата на общинската администрация .

Председателят на общинската БСП Атанас Делибалтов обясни решението:

Целта е да бъдем солидарни с хората от Сливен и икономическите възможности на общината.

Съветниците на ГЕРБ също направиха завой и предложиха заплатите им да станат 50% от законовия максимум или 730 лева вместо гласуваните 1260.

Считаме, че такава политика на намаляване на възнагражденията трябва да бъде възприета и от общинското ръководство, се казва в решението им.

Предложенията на групите съветници от БСП и ГЕРБ ще бъдат внесени за следващата сесия на Общинския съвет в края на февруари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна