Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БТПП ще провежда безплатни митнически консултации за малките и средни предприятия

Снимка: БГНЕС


БТПП ще провежда безплатни митнически консултации за фирмите, ориентирани към износ, през целия месец февруари. Директорът на Центъра за професионално обучение към БТПП Маргарита Дамянова заяви в интервю за предаването "Преди всички“, че консултациите ще бъдат всяка сряда от 15 до 16 часа в сградата на БТПП: Една от причините да предложим тази услуга е във връзка с констатирания интерес на българските фирми за разширяване на стокообмена. БТПП предлага още една възможност за подкрепа на малките и средни предприятия, независимо от бранша, в който работят. Обръщаме се към малките и средни предприятия, защото точно те имат необходимост да бъдат подпомогнати при осъществяване на своята външнотърговска дейност.

Фирмите ще бъдат подпомагани от началото на външнотърговската сделка до нейното осъществяване. Дамянова обясни, че най-много въпроси има за документите, които трябва да придружават сделката: Това, което ми прави впечатление, е, че недостатъчно се познават различните митнически режими, съответно международните споразумения, свързани с търговията, и  митнически конвенции и предполагам, че повечето от въпросите ще бъдат насочени към тези теми.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна