Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров: Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ за "Белене", ще изгубим арбитража в Париж

Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" предлага да се отмени решение на парламента от 2012-а г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене". Лидерът на партията Волен Сидеров подчерта в интервю в предаването "12+3", че спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили.

Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода.

Сидеров предупреди, че ако това правителство продължи политиката на ГЕРБ, има опасност да изгубим арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Според него турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди и че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на Пети и Шести блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019-а година ще останем без ядрени мощности.

По повод новопоявилите се партии Волен Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии. Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.

Цялото интервю с Волен Сидеров можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени