Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парите, събрани от БЧК, са стигнали за ремонт на 32 къщи в село Бисер

Снимка: архив

Който не е отишъл по времето на трагедията в село Бисер, не е видял сълзите и отчаянието в очите на хората, само той не би бил съпричастен към тяхната трагедия. Не само че събрахме средства, но и отворихме складове и още същия ден изнесохме всичко необходимо за повече от 400 души. Пратихме наши екипи, които работеха. ПСС се включиха с кучетата, за да търси изчезналите хора, така че БЧК се отзова и помогна на хората. Това каза председателят на БЧК Христо Григоров в интервю за предаването "Нещо повече“.

Когато ние събрахме този финансов ресурс – 2,320 млн. лв. , ние направихме Обществен съвет за управляването на тези финансови средства, защото всички трябваше да знаят как да се изразходвали тези средства. Всичко беше отчетено, но парите, които успахме да съберем стигнаха за тези 32 къщи и това бяха къщите на хора, които нямаше къде да живеят. Това беше едно решение да се концентрираме именно върху тези къщи, а пък в последствие започнаха да се възстановяват и къщи, които не са чак толкова засегнати и къщи на хора, които живеят във вилите, обясни Григоров.

Единството показа, че когато се обединим около някаква идея резултатите са ,много по-ефективни и много по-бързи. Нека да бъде това един символ и за нашите политици и да се спре с това противопоставяне, защото в крайна сметка България е малка, всеки ден намаляваме все повече и повече и ако ние си протегнем отново ръце , аз си мисля, че нещата ще потръгнат. Нека село Бисер да бъде един пример в тази посока, каза още Григоров.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени