Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Жекова, Екатерина Дафовска и Мария Киркова пристигнаха в Сочи

Мария Киркова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Състезателката ни по сноуборд Александра Жекова, знаменосецът Мария Киркова и олимпийското аташе Екатерина Дафовска пристигнаха в Сочи. Българите заминаха вчера вечерта и пристигнаха рано тази сутрин в Олимпийското село.

Готова съм за предизвикателството, добре съм, вълнувам се, но виждам, че и вие сте развълнувани. Надявам се да направим едно добро представяне и да останем доволни. Добре съм, добрата новина е, че се възстанових почти на 100% от контузията, която имах преди две седмици. Тогава дори елементарни неща ми се струваха сложни и трудни за изпълнение. Надявам се сега бързо да вляза в ритъма на трасето и да мога да карам по най-добрия начин. Притеснявам се, че всички погледи ще са насочени към мен, но смятам, че всички трябва да се успокоят малко и да се насладим на олимпиадата като състезание, да гледаме и други спортове и да не се фокусираме върху медала на всяка цена. Очакванията ме мотивират, но и натоварват. Мисля, че само вие обръщате внимание на това, че съм паднала на 16-и февруари. И затогава е насрочено състезанието. Това е, каза Жекова.

Всички сме много развълнувани и особено аз, защото получих честта да нося знамето и съм много отговорна и благодарна за това. Не съм мислила за това, че знаменосците не се представят добре, коментира Киркова.


Чувството е съвсем различно, когато не си състезател. Малко по-притеснено ми е отстрани, но настроението е перфектно. Моля ви да намалите очакванията и да не бъдете толкова взискателни въпреки добрите представяния на последните състезания. Олимпиадата е съвсем различно състезание. Всички искаме да се класират добре, но да не забравяме останалите силни държави, които застават с пълна бойна готовност. Но дано късметът е с нашите и всичко да е наред, заяви Дафовска.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени