Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янко Петров: Вчерашният протест не беше римейк на февруарското недоволство

Янко Петров (в средата)
Снимка: БГНЕС
Вчерашният протест не беше римейк на февруарските протести от миналата година. Просто отстояваме гражданската си позиция. Това каза в предаването "Преди всички" Янко Петров: Ние се борим за едно - правото на избор - и в монополите, и  в политиката. Орешарски и Фандъкова излязоха и декларираха, че след една година ще се преборят с монополите. Случаят "Топлофикация" си остава със същите проблеми - нито има индивидуални договори, нито човек може да си прегледа сметката.

Петров отправи въпрос към управляващите защо не подложат на референдум Изборния кодекс, за да решат хората по коя избирателна система искат да гласуват: Те не искат да дадат право на избор и това е най-голямата грешка. Хората, които избягаха от Бълария, избягаха точно затова, защото нямаха работа, нямаха и право на избор.

Янко Петров каза, че не смятат да се обвързват с партията на Николай Бареков "България без цензура", така както направи Ангел Славчев - едно от изявените лица по време на февруарските протести, и обеща протестът следващата неделя да е доста интересен.

Цялото интервю на Силвия Великова с Янко Петров можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени