Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Iron Maiden в "Арена Армеец" на 16-и юни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британските метъл величия Iron Maiden пристигат в София за концерт на 16-и юни от 20 ч. в "Арена Армеец", съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис. 

С вечни рок класики като Run To The Hills, Fear Of The Dark, Blood Brothers и Dance Of Death британските метъл величия са сред най-влиятелните групи на световната музикална сцена. За 34-годишната си история великолепната шесторка - Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гърс, Стив Харис и Нико Макбрейн, има над 85 милиона продадени албуми и над 2000 концерта пред публика в 59 държави на пет континента.

Супер успешното турне на Iron Maiden, наречено MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR, стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012 и през следващата година преминава през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014-а култовата шесторка ще се завърне в Европа.

Брус Дикинсън коментира: На нас ни доставя огромно удоволствие да свирим в България и сме развълнувани, че ще докараме Maiden England в София. Не сме били тук от 2007-а и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново. За обиколката ни през 2014-а сме изменили малко сет листа, за да покрием колкото се може повече от музиката ни от 80-те. А и вероятно това ще е последният път, в който ще изпълним някои от тези песни на живо. Разбира се, ще осигурим мащабно светлинно шоу и оформление на сцената, различни превъплъщения на ЕДИ, множество пиротехнически ефекти и други вълнуващи неща за нашите фенове. И тъй като това е финалната част от турнето, ще е много повече от честване, тъй като то отбелязва края на един период за нас и ние смятаме да направим едно шоу, което почитателите ни никога няма да забравят.

Мениджърът Род Смоулууд допълва: Турнето Maiden England 2013 беше изключително добре посетено навсякъде. Заради големия интерес от страна на феновете решихме да направим още няколко концерта в Европа. Този път обиколката ни ще е по-кратка, тъй като в края на годината и през следващата ни предстои да се концентрираме върху нещо съвсем ново. Турът ни това лято ще е и последният със сет лист, базиран на хитовете на Iron Maiden от 80-те. Ще добавим някои ключови парчета от 90-те.

Датите, планирани за 2014-а, са част от последния етап от световното Maiden England турне. По време на Rock In Rio в Бразилия бяха продадени 90 000 билета в рамките на няколко часа, след като беше обявено, че Iron Maiden ще се хедлайнери в последната вечер на фестивала. Последният концерт от 2013-а година беше на националния стадион в Сантяго, Чили пред 60 105 души. Националният вестник La Tercera обявява, че това е "най-многобройната публика на британска група за всички времена". Отново през 2013-а групата свири пред 95 000 души в британския Donington Park на 25-годишнината от първия концерт, на който са били хедлайнери през 1988-а по време на световното Seventh Son турне. Това е петият път, в който групата е хедлайнер в Донингтън, допълва БГНЕС.

Билетите за концерта на Iron Maiden ще бъдат на цени от 60 до 140 лева. Продажбата им започва на 14-и февруари (петък) от 10:00 ч. Всеки, закупил билети през първата седмица от 14-и до 21-ви февруари включително, получава 10% отстъпка от цената под формата на ваучер. Той може да бъде използван при закупуването на билети за всички събития, организирани от София Мюзик Ентерпрайсис.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна