Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постановката на "Травиата" на Вера Немирова в Операта в Майнц стана сензация

Вера Немирова

В едно от най-големите събития на немската оперна сцена в началото на 2014-а г. се превърна новата постановка на операта „Травиата“ на Верди на българската режисьорка Вера Немирова в Операта в Майнц. Немската музикална критика беше изключително ласкава към премиерата.


Постановката на Вера Немирова е грандиозна
, четем във Wiesbadener Kurier.

Публиката изпрати с възторжени аплодисменти солистите, хора и най-вече режисьора Вера Немирова след премиерата на „Травиата“, писа Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Вера Немирова пренася майсторски Вердиевата творба в нашата съвременност. По-големите немски оперни театри биха могли да се поучат от Операта в Майнц, където специално за да гледат „Травиата“, пристигат много почитатели на оперното изкуство от цяла Германия, заявява музикалният критик Петер Краузе в интернет сайта www.concerti.de

В постановката на Вера Немирова Виолета не е куртизанка, а сценограф. Болна е не от туберкулоза, а от друго коварно смъртоносно съвременно заболяване. Както в оригинала обаче любовта й с Алфред е обречена, защото произходът й не съответства на социалното положение на нейния любим.

След съвременните трактовки на оперите „Бохеми“ и „Идоменей“ на Вера Немирова в Операта в Майнц, както и „Пръстенът на нибелунга“ във Франкфуртската опера, според немската музикална критика с „Травиата“ тя е достигнала своеобразен връх като оперен режисьор в Германия.

От звуковия файл чуйте още в кореспонденцията на Татяна Минчева от Германия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени