Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ГЕРБ искат оставката на директора на Фонда за лечение на деца

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ поискаха оставката на директора на Фонда за лечение на деца Ива Станкова. Като причина за това искане депутатът Калин Каменов посочи резултатите от проверка, която е установила, че разглеждането на заявленията за лечение се е бавило:
Проверката приключи преди около седмица. Интересно обаче защо доктор Станкова все още не е уволнена. Вместо това, слушахме нелицеприятни обяснения за бюрократичен подход и бавене от страна на клиентите, което е несериозно, имайки предвид факта, че само преди четири месеца Фондът нямаше проблеми с европейските клиники. Изходът от тази ситуация е един - или тя да бъде уволнена, както обеща министърът на здравеопазването, или доктор Станкова да бъде така добра и сама да си подаде оставката, каза Калин Каменов.

От ГЕРБ очакват болниците да задлъжнеят още повече. Според бившия здравен министър Десислава Атанасова в момента на всички лечебни заведения е спуснат бюджет с около 20 процента по-нисък от изработеното миналата година и заявеното по клинични пътеки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна