Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Здравков с тежка контузия

Младият футболист на Монтана ще остане извън терена поне три месеца. На стадион "Огоста" юношите старша възраст на "Ботев" Враца победиха като гости връстниците си от Монтана с 3:1. Неприятният инцидент, който помрачи дербито от втория кръг на пролетния дял в зона Велико Търново, стана при грубо влизане със шпагат футболист на гостите.

"Наложи се и хирургическа намеса. Операцията продължи 4 часа"- каза за КЛУБ СПОРТ на РАДИО ВИДИН директорът на детско- юношестката школа на Монтана Емил Цанински.

"Ние искахме да направим един празник- това е едно от дербитата в групата. Отначало всичко вървеше нормално. Равностоен мач. Но още през първото полувреме играчите проявиха доста нервност и тръгнаха на груби влизания. Колкото и да не искам да намесвам съдиите... Главният съдия се опитваше без картони да ръководи мача, но накрая се оказа, че го изпусна тотално. За да се стигне през второто полувреме до това много грубо влизане на състезател на Враца, довело до счупването на глезена на Ивайло Здравков. Няма наш, няма ваш. Още първото полувреме трябваше да покаже картони, за да разберат тези млади момчета, че са на терена да играят, а не да се превръща мачът в някакво зрелище"- коментира Емил Цанински.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна