Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бухалов бе във Видин

Двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов участва в работата на Международна конференция за водни спортове с домакинство Видин. Център на дискусиите бе Стратегията за развитие на водните спортове във Видин, изработена и предложена от СК "Ванто".
 
Намеренията на най-бързо развиващия се спортен клуб в област Видин са насочени към пълноценното използване на възможностите за финансиране на масовия спорт по европейски програми и проекти. Клубът вече има своя положителен опит в тази посока в рамките на програмата за Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.

"Високо спортно майсторство има там, където много сериозно се работи с децата. За да бъде изведен до големия успех един спортист, трябват усилията на много хора- добра база, високо квалифицирани и опитни треньори, модерни тренировъчни програми, традиции и, разбира се, отдаденост и любов към спорта. Виждам, че във Видин са заявени сериозни амбиции и много искам моите приятели да успеят", каза за българските и румънските журналисти специалният гост на конференцията Николай Бухалов.
 
В неделното предаване "Клуб Спорт" разговаряхме и с Валери Недялков от СК "Ванто", за предложената от клуба Стратегия за развитие на водните спортнове във Видин.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна