Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама от "Ботев" Враца в младежкия национален тим

Стадион "Христо Ботев" във Враца ще приеме юношеските сътави по футбол на България и Уелс до 19 години в контролна среща. Мачът е от 18 часа. Това е втората проверка между гарнитурите на двете държави. Първият двубой се проведе във вторник, в Етрополе, и завърши 2:0 за нашите момчета.
 
Отборът на България на 1 септември от 20.30 часа приема Холандия в Ловеч, а на 5 ще гостува на Шотландия в Глазгоу.
 
 
Юношите се готвят за европейски квалификации, в които между 6 и 11 октомври ще мерят сили с Русия, Босна и Херцеговина и република Ирландия.
 
Двама футболисти на "Ботев" Враца бяха повикани в младежкия национален тим. Селекционерът Михаил Мадански призова под знамената в разширения състав халфа Симеон Мечев и бранителя Дейвид Пенчев.
 
Футболистът на ФК "Ботев" Враца Дейвид Пенчев ще се бори за място в защитата на трикольорите с Георги Пашов от "Чавдар" Етрополе, Мартин Дечев от ЦСКА, Илия Миланов от "Литекс", Атанас Дреновички от "Славия", Георги Терзиев от "Черноморец" Бургас и Росен Колев от "Черно море".
 
 
 
А съотборникът му Симеон Мечев ще се конкурира в халфовата линия с футболисти като Момчил Цветанов, Александър Цветков и Георги Миланов от "Литекс", Томи Костадинов, Самир Аяс и Борислав Балджийски.
 
Старши треньорът на младите "лъвчета" Михаил Мадански ще разчита в атаката на Александър Тонев, Станислав Костов, Радослав Василев и Благой Пасков.
 
Старши треньорът на врачани Сашо Ангелов заяви, че е гордост за всеки футболист да защитава националната фланелка. Според изпълнителния директор Пламен Николов пък повиквателните са признак на това, че ръководството на клуба работи в правилната посока.
По публикацията работи: Жоро Александров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна