Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА разгроми Монтана с 5:0, Матеус изгледа срещата

ЦСКА пречупи Монтана като гост с 5:0 в среща от 4-тия кръг на първенството на А- група на стадион "Огоста". До почивката играта бе напълно равностойна, а резултатът 0:0. След нея обаче момчетата на Милен Радуканов на 100 процента заслужиха трите точки, които ги изстреляха отново в челото на класирането. Срещата на стадион "Огоста" изгледа и селекционерът на националния тим на България Лотар Матеус.

Двубоят започна двуостро, но в първите минути положенията пред двете врати липсваха. Първият по-сериозен шанс за гол се получи в 12-ата минута. Тогава Мишел Платини засече топката с глава, Христо Иванов спаси акробатично от голлинията. В 18-ата минута вратарят на Монтана отново трябваше да се намесва след удар на Нелсън, като и този път го стори блестящо. В 36-ата минута пред Галчев се откри и най-доброто положение за първата част. Живец му върна топката с глава, а халфът с мощен удар нацели напречната греда. В следващата минута домакините направиха поредната си скоростна контраатака, но Димитър Илиев сгреши при паса. Нападателят поправи грешката си малко преди края на първата част, но Воденичаров не успя да преодолее съперник и топката му бе отбита. Веднага след почивката започнаха кошмарните минути за Монтана. В 48-ата минута Бандаловски центрира отлично, а Зику с глава вкара топката в мрежата. Само 2 минути по-късно Платини намери Зику и той с техничен удар насочи топката покрай Христо Иванов за 0:2. В 54-ата Платини направи преднината на "армейците" класическа. В 66-ата минута капитанът на Монтана Даниел Гаджев получи втори жълт и остави своите с човек по-малко на терена. Така се стигна до 72-ата минтуа, когато Янчев проби в наказателното поле, залъга Христо Иванов и вкара за 0:4. В даденото от съдията продължение Платини се възползва от грешка в защитата на домакините и фиксира победата с 5:0 за ЦСКА.

Резултати в "А" група, 4 кръг:
Берое - Черноморец                  1:2
Светкавица - Лудогорец            0:1
Черно море - Миньор                 2:0
Левски - Ботев (Враца)           3:0
Монтана - ЦСКА                       0:5
Локомотив (Пд) - Калиакра         2:0
Видима-Раковски - Локо(София) 2:2
Славия - Литекс                       0:2
 
Старши треньорът на "Ботев" Враца Сашо Ангелов не е предупредил рководството на клуба, че смята да напуска след загубата с 0:3 от "Левски"- съобщи сътрудникът на РАДИО ВИДИН във Враца Жоро Александров. Информацията бе съобщена от изпълнителния директор на врачани Пламен Николов, който допълни, че в неделя се е видял с Ангелов по време на "железничарското дерби" на "В" групата между "Локомотив" Горна Оряховица и "Локомотив" Мездра, където Ангелов потвърдил, че вече мисли за следващия мач на "Ботев", на 10 септември, срещу "Монтана". В късния следобед днес Сашо Ангелов няма да бъде и на първото възстановително занимание на възпитаниците си от 18 часа, тъй като е предпочел да изгледа двубоя от 4-ия кръг на юношеската елитна група в Пловдив между местния "Ботев" и врачанския му съименник. Наставникът обаче ще е на линия утре, когато смята да проведе две занимания. В четвъртък врачани гостуват на шампиона на България "Литекс" за контрола. Двубоят в Ловеч започва от 11 часа, а след неговия край футболистите на "Ботев" ще бъдат разпуснати за 2-3 дни в почивка.
 
 
"Бдин" Видин разгроми пред собствена публика тима на "Спортист" Своге с категоричното 5:0 в съботния ден.
 
 
На 3 септември "Бдин" гостува на "Пирин" Гоце Делчев в среща от 4-я кръг на Западната "Б" група.
 
Видинските "лъвчета" са лидер във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 8:2. 
 
 
Над 3000 фенове от Северозапада изгледаха спектакъла, който изнесоха момчетата на Альоша Андонов.
 
"Това е пътя, по който трябва да вървим." - каза след мача старшията.
 
"Не съм изненадан от добрата игра и от победата. Но не очаквах толкова голям резултат. Следях отбора от Своге, знаех им статистиката и знам, че те имат допуснати в миналото първенство само 15 гола. Много трудно им се вкарва гол. Дори от началото на първенството те нямаха допуснат гол, но аз вярвам в моите футболисти и бях убеден, че ще победим. Усетих нагласата на момчетата през седмицата, а и от мача в София, и знаех, че ще направим силен мач. Има някои неща които ще работим по тях, за да ги отстраним. Важното е, че правилата в нашата съблекалня са ясни и отборът ще расте от седмица на седмица. Далеч съм обаче от мисълта, че няма да губим мачове, а и да направим и слаби такива. Както казах и в самите подготвителни мачове – за да ни победи някой, ще трябва доста да се изпоти и да положи доста усилия. Няма значение дали е отбор от "А" или "Б" група. Очаквах тежък мач, но и имах нагласата за победа. Футболистите ми надминаха донякъде моите очаквания и мечти и показаха, че с лекота могат да отбележат още 3 или 4 гола. Момчетата играха с настроение и зарадваха многобройната публика. Очаквам от мач на мач, с добри игри, стадионът да продължи да се пълни. Радостен съм. Аз казах и миналата седмица, след мача със "Сливнишки герой", че много се радвам на нашата първа победа в професионалния футбол, защото ОФК "Бдин" от години няма такава. Сега спечелихме и домакинска среща срещу един от най-добрите отбори в групата и то по убедителен начин. Това е пътя, по който трябва да вървим. Имаме си и някой кусури, но лека по лека това ще се напасва и отборът на ОФК "Бдин" ще заприлича на една добре смазана машина и ще радва многобройните си фенове с добри резултати."
 
Резултати в Западна "Б" група, 3 кръг:
Академик (Сф)-Чавдар (Етрополе)          1:0
Малеш (Микрево)-Септември (Симитли)   0:0
Чавдар (Б.Слатина) Пирин (Г. Делчев)     0:1
Бдин (Видин)-Спортист (Своге)             5:0
Банско-Сливнишки герой                       3:0

Северозападна "В" група, 2 кръг:

Янтра 1919 - Балкан (Белоградчик)          2:0
Ботев (Криводол) - Трявна                          0:0
Спартак (Плевен) - Червен бряг                   5:1
Гигант (Белене) - Левски 2007 (Левски)        2:0
Локомотив (Г.Оряховица) - Ботев (Козлодуй) 0:1
Торпедо 2004 (Борован)-Академик (Свищов)  3:2
Дунав (Селановци) - Ситомир (Никопол)       6:0
Локомотив (Дряново)-Локо (Мездра)       0:3
По публикацията работи: ЕКИП НА РАДИО ВИДИН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна