Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" намери силен спонсор, "А" група чука на вратата

Съвсем скоро ОФК "Бдин" Видин ще има нов официален спонсор. Това стана ясно на пресконференция по-рано днес на стадион "Бенковски". Случайно или не, бъдещият генерален спонсор на отбора се казва Димитър и точно днес, на празника на Видин Димитровден дойде като месия и спасител за видинския футбол.

"Отиваме в "А" - група. От мен каквото зависи като финансови възможности ще е на ниво. Искам отбора там, където му е мястото. Правя го и заради моя много близка жена, която живее в чужбина и е кръстница на малкият ми син. По-късно днес ще се чуем по телефона, за да й кажа какво добро дело съм сторил и съм сигурен, че ще се зарадва много. Това е първото ми идване във вашия град, но надявам се не и последното", каза бъдещият собственик Димитър Герасимов.

По думите му нещата в клуба ще са структурирани така, че Община Видин ще остане собственик. Герасимов бе категоричен, че не желае да бъде собственик, а само иска доброто за отбора и за Видин. Той каза още, че много хора, които се занимават с футбол в България се натискат да бъдат собственици, но според него това са "болни мозъци".

Герасимов завърши, че целите пред клуба и пред него ще са финансова стабилност, запазване на лидерската позиция в Западната "Б" група и влизане в "А" група.

Бъдещият спонсор остана много доволен от материалната база на клуба и обеща развитие на инфраструктурата на съоръжението, както и на детско-юношеската школа. За всички формации на "Бдин" ще бъде осигурена и нова екипировка.

По публикацията работи: Борис Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна