Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" удържа нулево равенство с Калиакра

"Калиакра" и "Ботев" Враца завършиха 0:0 в мач от 11-ия кръг на "А" група, игран пред обидно малко зрители в Каварна. В този двубой гостите бяха водени от изпълнителния директор на клуба Пламен Николов, след като Атанас Джамбазки изненадващо стана треньор на "Литекс". По документи обаче за наставник на "Ботев" Враца се водеше един от хората от треньорския щаб на тима- Тодор Гарев.

Срещата край морето започна с домакински натиск, като в първите 15 минути гостите трудно излизаха от полето си. В 27-ата минута Руслан Куанг пробва мерника си, но не успя да намери вратата зад Цветан Димитров. В 43-ата минута домакините можеха да ликуват, но Четин Садула се отчете с уникален пропуск от няколко метра сам срещу Цветковски, биейки на метър над гредата. След почивката неточностите в атаките на двата отбора продължиха с пълна сила. В 52-ата минута Коконов пропусна за "Ботев", а малко по-късно и Яшар не сполучи за "Калиакра". В 80-ата минута Садула отново можеше да донесе успеха на своите, но от няколко метра би в Цветковски.  В последната минута Ивайло Данчев можеше да вкара за гостите, но Филипов спаси. Така двата отбора си поделиха по една точка.
След нулевото равенство "Калиакра" и "Ботев" Враца остават в дъното на "А" група. Тимът от Каварна е на предпоследното 15-о място с 5 точки, а "Ботев" е 13-и с 9 пункта. Пламен Николов обяви, че с оглед на спечелената точка е доволен от резултата. Временният наставник на врачани обаче подчерта, че в края на мача гостите са могли и да си тръгнат с трите точки. Той не пожела да коментира поредните изцепки на фенове от Враца на трибуните в Каварна. Днес Николов ще бъде в БФС, за да прекрати договорите на Джамбазки и Станков, които преминават на работа в "Литекс". За врачанския "Ботев" предстоят тежки почивни дни, в които трябва да бъде намерен третият наставник на тима от началото на сезона.
КАЛИАКРА: 1.Цветан Димитров, 15.Антон Петров, 5.Антон Димитров (76-17.Георги Кичуков), 4.Детелин Димитров, 10.Джунейт Яшар, 8.Ивайло Раденцов (60-23.Герасим Заков), 13.Юлиан Петков, 14.Иван Райчев, 11.Цветан Филипов (87-20.Георги Коруджиев), 22.Четин Садула, 16.Иван Цачев.

БОТЕВ: 33.Веселин Цветковски, 11.Кирил Динчев, 4.Росен Ванков, 22.Руслан Куанг (88-9.Ивайло Данчев), 18.Виктор Дениран, 16.Мартин Ковачев, 5.Николай Николов, 17.Иван Коконов (68-6.Тихомир Найденов), 8.Светослав Валериев (46-7.Симеон Мечев), 23.Митко Ценовски, 10.Бранимир Костадинов.
Жълти картони: Цветан Филипов, Детелин Димитров (Калиакра); Светослав Валериев, Бранимир Костадинов, Иван Коконов, Росен Ванков, Ивайло Данчев ("Ботев" Враца).
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна