Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Билети за мача "Ботев" Враца - ЦСКА мисия възможна!

Ръководството на "Ботев" (Враца) отваря допълнителни каси за продажба на билети през следващите два дни преди неделния мач с ЦСКА, за да даде възможност на феновете си навреме да си купят билети.

В петък и събота на касите на стадион "Христо Ботев" във Враца ще работят няколко дежурни служителки, които ще продават билети. Работното време на касите е от 9.00 до 16.00 часа. За да зарадва повече хора от Северозападна България, управата на новака в елита реши да не вдига цените на билетите. Всеки, който иска да види на живо играта на армейците, ще трябва да плати 4 лева. Учениците и пенсионерите - по 2 лева. По 5 лева ще струват пропуските за организираните фенове на столичния клуб. По предварителна информация фенклубът на ЦСКА ще докара на стадиона във Враца не повече от 750 човека. Колко от феновете на "червените" от Видинско, Монтанско и Врачанско обаче ще дойдат допълнително, това никой не може да прогнозира!
...
Врачанският "Ботев" ще гостува на съименника си в Пловдив в единствен мач от 2-ия кръг на турнира за купата на България. Това реши тегленият днес жребий в зала "Родина" на националния стадион "Васил Левски". Двубоят е от 13.30 часа на 23 ноември. По ирония на съдбата врачани гостуват на отбора, чийто наставник е поканеният и от тях за наставник Милен Радуканов. Така роденият във Видин бивш старши треньор на ЦСКА ще трябва да се доказва. Паметливи припомниха, че сблъсък между врачанския и пловдивския "Ботев" на подобно сериозно ниво не е имало повече от 25 години.

Според изпълнителния директор Пламен Николов, който изпълнява и функциите на старши треньор, приоритет на врачани са мачовете от първенството, макар че "пловдивчани са преодолим съперник с амбиции".

Друг отбор от Северозапада- "Ботев" Козлодуй- приема "Септември" Симитли, а Монтана гостува на третодивизионния "Тунджа" от Ямбол, който в предишния кръг разгроми видинския "Бдин" със 7:0. Големият сблъсък обаче е между "Славия" и ЦСКА. Останалите противници в този кръг са: "Чавдар" Етрополе-"Локомотив" Пловдив, "Етър" – "Нефтохимик", "Миньор" – "Черно море", "Берое" – "Лудогорец", "Банско" – "Левски", "Видима" – "Светкавица", "Калиакра" – "Локомотив" София, "Пирин" Гоце Делчев - "Черноморец", "Спортист" Своге - "Литекс", "Спартак" Плевен - "Любимец", "Добруджа" – "Несебър" и "Верея" Стара Загора - "Сливнишки герой".
Победителите ще бъдат излъчени в един мач, в който при равенство в редовното време,ще се играят 2 продължения от по 15 минути. Ако и тогава няма победител – ще се бият дузпи.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна