Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Здравков поема "Ботев" Враца?

Бившият помощник-треньор на гранда Левски Тони Здравков е фаворит за поста старши-треньор на "Ботев" (Враца). Информацията не беше потвърдена официално от управата на новака в елита, но и не беше отхвърлена категорично.

Изпълнителният директор на клуба Пламен Николов обяви, че нито един от спряганите за бъдещи наставници на врачани Валентин Станчев, Петър Хубчев и Димитър Васев няма да седне на горещия стол. Според Николов,общото между последните три имена е само това, че те със сигурност няма да станат старши-треньор на "Ботев".

За кандидатурата на Здравков обаче, футболният началник не каза нито "Да", нито "Не". Постът на старши-треньор в "Ботев" е вакантен от 10-ия кръг, когато дошлият месец и половина по-рано Атанас Джамбазки напусна Враца и пое Литекс.

Началото на сезона пък врачани започнаха със Сашо Ангелов, който хвърли оставка след 4 поредни загуби до 5-ия кръг на "А" група. Днес ръководството на ПОФК "Ботев" ще обсъди първо с кмета на Враца инж. Николай Иванов кандидатурата на новия старши-треньор и едва тогава ще я обяви пред медиите.

Както е известно, днес от 13.30 часа "Ботев" гостува във Видин на местния "Бдин" в последния си мач за сезона. Футболистите на новака в елитната ни дивизия ще бъдат освободени за коледно-новогодишните празници след тренировката си в четвъртък, 7 декември. Първото занимание за новата 2012 година е предвидено за 5 януари.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна