Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Янкулов: "За да се намери, човек трябва да се запита какво иска- да има, или да бъде"

Понеделник е. В "Калейдоскоп" заедно слушаме музиката на една нова българска формация, която създава "нови градски песни". Те са петима: четирима категорични мъже- Красимир Първанов, Тодор Янкулов, Пламен Сивов и Калин Сивов. Прибавете към тях и една нежна жена- "Мекия елемент", както сама се определи Зорница Попова. Всички те подписват общото си творчество с "Точка БГ". На 06 януари в Националния дворец на културата "Точка БГ" представиха втория си самостоятелен албум "ПредВЕРИЕ".

"За себе си да кажа: лекар бях. Даже имам специалност вътрешни болести. Не лекувам хора от много години насам, следователно не съм лекар. Правя песни за собствено удоволствие и ги пея на себе си и на други хора. "Автор-изпълнител" за мен е най-добре звучащото съвременно определение на такъв тип хора. Бардовете в България са малко, защото акустичната китара, макар и популярен инструмент, не е народен инструмент в българския фолклор"- тълкува Красимир Първанов. И продължава:

"Лично аз правя моите песни за удоволствие, но и по необходимост- не мога да не се занимавам с това. Случи се така, че успях да си намеря приятели, с които да свиря заедно - какъв кеф! Дори издадохме албум и му направихме премиера в НДК- това надминава и най-смелите ми мечти!!! Минко Ламбов е музикантът, който ни записа китарите и гласовете и облече нашите музикални идеи в истински музикални одежди. А Иван Христов мастерира албума."

Какво казват за албума "ПредВЕРИЕ" неговите създатели- чуйте в предаването, в което звучат и песните от албума: "Последният Пророк"; "Монах"; "Човекът, който върви по вода"; "Предверие"; "Мария Магдалена"; "Велмож".
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна