Галин и Наско Снежанови

Галин Снежанов: "Когато сутрин видя Балкана, знам, че съм си у дома"

Галин Снежанов е поредния гост в "Калейдоскоп".  Галин е роден във Враца, обича своя роден град и всяка сутрин, когато се събужда,  с радост отправя поглед към Врачанския Балкан . Родният му град е мястото, което го зарежда, което му дава сигурност, което..

публикувано на 05.09.20 в 18:50

Проф. архитект Тодор Булев: Романтиката на стария Видин е голям ресурс за развитието на туризма в града

Представям ви днес в "Калейдоскоп" един уважаван архитект-  професор Тодор Веселинов Булев. Известен е в научните, професионалните и културни среди като проектант,  научен  работник, организатор на архитектурната общност, преподавател, архитект на..

публикувано на 14.03.20 в 19:55

Адв. Славяна Младенова: Хората трябва да ползват само квалифицираната адвокатска услуга

  Славяна Младенова е днешната гостенка в "Калейдоскоп". Определя себе си като "необикновена жена, положителна, слънчева и спокойна в повечето случаи".  Славяна работи като адвокат вече 20 години. Член е на Видинската адвокатска колегия. Наскоро..

публикувано на 07.03.20 в 19:25

Музикантът Вени Петков: Музиката е живот

На гости в радио Видин е известният видински музикант Вени Петков, творческият му път е дълъг, започва да свири на акордеон на 8 години и до днес не е спирал. Най-интересното е, че никога в живота си не е имал учител, самоук е и силното желание да свири го..

публикувано на 22.02.20 в 19:20

Надя Захариева: Усещам Северозапада като заряд. Тук се чувствам по-европейка отколкото в София

Тази събота "Калейдоскоп"  гостува в близкия до Видин град Дунавци,  в дома на Надя Захариева . Домакинята  ни приема любезно и гостоприемно в голямата красива къща, строена от нейния дядо. Надя е родена през 1941 година в Дунавци, тогава Гурково...

публикувано на 01.02.20 в 19:00

Д-р Нели Драгинова: Обичам да се съревновавам сама със себе си

В "Калейдоскоп" този път поглеждаме към живота на д-р Нели Драгинова -  стоматолог и председател на Районната колегия на Български зъболекарски съюз във Видин.   Като зодия "овен" обича да е в движение и да прави постоянно нещо, застоят и спокойствието..

публикувано на 25.01.20 в 19:35

Йордан Томов - кметът, когото още обичат и уважават

Това издание на "Калейдоскоп" е за най-уважаваният и почитан човек във видинското село Арчар -  Йордан Томов.  Той е работил като кмет на селото цели 18 години , хората го помнят като активен, буден, амбициозен и работещ в името на всички..

публикувано на 18.01.20 в 19:55

Клавдия Каменова от Видин: Следвам моето вътрешно усещане - да съм полезна и да помагам

В първото издание на "Калейдоскоп" за 2020 година избрах мой гост  да бъде млад човек, който да даде нова и позитивна  енергия на нашето предаване и да ни зареди с младежки оптимизъм, с увереност и много мечти. Срещам ви с Клавдия Каменова, която е родена..

публикувано на 04.01.20 в 18:20

На сцената се чувствам истински жива - споделя хореографът Цветелина Димитрова

Цветелина Димитрова е главният герой в това издание на "Калейдоскоп". Тя е родена в Бяла Слатина, отраснала е в  село Селановци. Днес работи като начален учител в ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Козлодуй, успоредно с това ръководи  групи по народни..

публикувано на 28.12.19 в 19:20

Арх. Владимир Робинзонов: Всички мои проекти чувствам като свои деца

В това издание на "Калейдоскоп" представяме архитекта, който проектира някои от най-емблематичните за Видин сгради -  Владимир Робинзонов. Той е роден в село Ракитница , област Видин, на 2 км от сръбската граница.  В училище се проявява като отличен..

публикувано на 21.12.19 в 18:25