Константин Петков

Константин Петков: Опитвайте нови неща и не се страхувайте да излезте от зоната си на комфорт

Константин Петков е главното действащо лице в това издание на "Калейдоскоп".   Константин е млад човек с интереси в изкуството, в спорта, в туризма, в йога. Харесва визуалните изкуства.  Търси себе си и преоткрива себе си. Стреми се да се развива и..

публикувано на 14.11.20 в 19:55
Богдан Мусев

Гребецът-инженер Богдан Мусев - един щастлив човек

В "Калейдоскоп" ви срещаме с 84- годишният видинчанин Богдан Мусев . Хората от нашия край  го познават като известен спортист по гребане, други са работили с него в ТЕЦ-а, трети го знаят като инженер. Това е човекът, който е основният двигател и..

публикувано на 07.11.20 в 19:50
Ина Тонина, екскурзовод

Ина Тонина: И добрите, и лошите неща в живота ни имат смисъл

В това издание на "Калейдоскоп" ще погледнем към личността и живота на екскурзовода Ина Тонина, която е обиколила целия свят, но сърцето ѝ остава завинаги в Северозапада.  Ина Тонина е родена в София на 3 март 1967 година, но като свое родно място..

публикувано на 31.10.20 в 19:05
Д-р Тодор Вълов

Д-р Тодор Вълов - 52 години отдаден на пациентите и медицината

В "Калейдоскоп" ще ви представим д-р Тодор Вълов,  специалист "Уши, нос и гърло" . Тази година той бе отличен с престижното звание  "Почетен гражданин на Видин", на духовния празник на града - Димитровден, за своята дългогодишна дейност като лекар и..

публикувано на 24.10.20 в 19:50
Красимир Михайлов

Красимир Михайлов - с Видин в сърцето

Гостът в този брой на "Калейдоскоп" е познат на видинчани като  учителя с китарата и като твореца, увековечил Видин със своите песни -  Красимир Михайлов. Роден е във Видин на 30 декември 1955 година . Детските му мечти са свързани с това да стане..

публикувано на 17.10.20 в 19:30
Димитър Тодоров

Димитър Тодоров: Не мога да бъда небрежно щастлив, аз бия камбаната

Димитър Тодоров е общественик, работил дълги години в сферата на културата, образованието, социалните дейности в област Видин. Има над 21 години управленски стаж в различни сектори. Той е човек, който обича Видин и който винаги е работил за неговия..

публикувано на 10.10.20 в 19:35
Д-р Шакила  Нури Попал- Димитрова

Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова: "Влюбена съм в живота"

В предаването "Калейдоскоп" ви срещаме с една невероятно обаятелна млада жена. Това е Д-р Шакила Нури Попал-Димитрова, която работи в болницата в град Лом. Тя стана известна с работата си като инфекционист по време на ограничителните мерки, свързани с..

публикувано на 03.10.20 в 18:25
Анета Дилова

Историкът Анета Дилова: Животът е това, което си успял да създадеш и да оставиш след себе си

В "Калейдоскоп" ви срещаме с Анета Дилова от Враца, която се представя като историк, краевед, общественик , писател и оптимист. Тя е и зключително ерудиран и начетен човек, доктор по философия, завършила "История и философия" в СУ "Свети Климент Охридски"..

публикувано на 26.09.20 в 19:20

Да си спомним за дядо Дометиан

Този брой на "Калейдоскоп" посвещаваме на видински митрополит Дометиан - една знаменателна личност в духовния живот на Видинска епархия, от чиято блажена кончина на 18 септември се навършиха 3 години . Хората го помнят с добри мисли, с уважение и почит..

публикувано на 19.09.20 в 19:50
Георги Димитров от село Лик

Георги Димитров: "Аз от окарината не се разделям"

В "Калейдоскоп" ви срещаме с Георги Димитров от село Лик или както всички го знаят бай Георги, който свири на окарина, един вече изчезващ инструмент. Роден е във врачанското село Типченица през далечната 1932 година. На шест години остава сирак и..

публикувано на 12.09.20 в 20:25