Ива Милковска: Винаги съм живяла с мисълта да оставя след себе си духовно наследство

Главната героиня в това издание на "Калейдоскоп" е пример, че изкуството може да промени изцяло живота ни, да ни вдъхне сила, увереност, да ни даде спокойствие и хармония, да разкрие цялата цветност на нашето мислене и живот.  Това е веруюто на  Ива..

публикувано на 08.07.23 в 18:15

Лилия Захаринова: Когато човек мисли положително, му се случват красиви неща

В главната роля на днешното издание на "Калейдоскоп" е Лилия Захаринова - една млада жена от българския Северозапад, която о пределя себе си като художник по призвание, рисуването  е нейната детска мечта, а сега вече и сбъдната мечта.  Родена е..

публикувано на 01.07.23 в 18:10

Проф. Иван Гаврилов - един родолюбец от Северозапада

В този брой на "Калейдоскоп" ще ви срещнем с професор Иван Гаврилов - хирург-онколог  по професия ,  радетел и опора на българската история  по призвание и меценат на български училища и православни храмове. Един човек, подкрепящ българското..

публикувано на 24.06.23 в 18:10

Килимарката Сийка Тачева: Щастлив човек съм, защото съм расла сред добри хора

В това издание на "Калейдоскоп" ни гостува Сийка Тачева от град Чипровци -  многостранна личност - творец, учител, музикант, почетен гражданин на Чипровци и автор на музиката на химна на планинското градче. И  потомствената тъкачка и килимарка,..

публикувано на 03.06.23 в 18:10

Пианистката Валентина Сеферинова: Музиката е едно богатство за мен

В това издание на "Калейдоскоп" ни гостува една прекрасна талантлива, усмихната и позитивна дама, това е световноизвестната пианистка Валентина Сеферинова. И този невероятен талант е роден в нашия Северозапад.   За великденските празници  тя  подготви..

публикувано на 06.05.23 в 18:10

Учителката Маша Викторова - отдадена изцяло на професията си

Дългогодишният учител по история Маша Викторова е главна героиня в това издание на "Калейдоскоп".  През целия си професионален път тя работи само и единствено в селски училища, не в елитни гимназии. И успява да докаже, че децата във всички..

публикувано на 15.04.23 в 18:10
Снимка: Радостин Иванов Личен архив

Художник от Лом експериментира във всяка своя картина

Днешното издание на "Калейдоскоп" е посветено на изкуството и на  неговата катарзисна роля в живота на творците, а защо не и на обикновените хора. Защото изкуството се създава, за да ни докосва със своята красота и сила, да ни  радва  със своите..

публикувано на 08.04.23 в 18:10

Росица Гергова, родов терапевт: Дошло е време на родово осъзнаване

Замисляли ли сте се, че това, което са преживели нашите прабаби и прадядовци,  ние днес го живеем и повтаряме и имаме възможност да го променим към съзидателно, а не разрушително. И когато научаваме повече за рода си, откриваме себе си – кои сме..

публикувано на 01.04.23 в 18:15

Родолюбиво семейство възстановява българските традиции и духовност

Нематериалното духовно наследство е темата на днешното издание на предаването "Калейдоскоп", гостуват ни семейство Пламен Иванов и Десислава Иванова - едно родолюбиво семейство, не само на думи, а и на дела.  Пламен е роден във Видин, Десислава..

публикувано на 11.03.23 в 18:05

Певецът Любен Захариев: Народната музика е визитката на българите пред света

В това издание на "Калейдоскоп" гостува Любен Захариев, известен изпълнител на народни песни и виртуозен акордеонист.  Той  е роден на 20 септември 1952 г. в село Винарово, което съхранява и днес традициите от миналото, село, което и днес е живо, в..

публикувано на 18.02.23 в 18:10