Учителят Милена Георгиева: Хората ходят на работа, аз ходя на училище и така цял живот

В навечерието на 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в "Калейдоскоп" г остува Милена Георгиева,  дългогодишен учител по български език и литература ППМГ "Екзарх Антим Първи"..

публикувано на 21.05.22 в 18:45

Лети - снимането ѝ носи удоволствие и по-добра връзка с хората

Тя е млада дама, която се занимава се с изкуство във всякакъв вид,  рисува най-вече като график и фотографира.  Изразява себе си чрез образи и символи. Това е  Виолета Апостолова или накратко Лети, която е главен герой в днешното издание на..

публикувано на 09.04.22 в 18:05

Росица Кръстева: Не мога да си представя живота без музика и без децата

Това издание на "Калейдоскоп" е посветено на музиката и на децата, които се занимават с музика, защото основния герой в предаването е  Росица Кръстева, детски музикален педагог, създател  на  ломската вокална група "Шоколадче". Тя е родена в град Лом,..

публикувано на 19.03.22 в 19:00

Анюта Борин: През цялото време работех за една кауза - каузата на музейния работник

В това издание на "Калейдоскоп" ви представяме една невероятно смела и борбена жена, която отдава целия си живот на развитието на  етнографията и музейното дело в българския Северозапад. Нейното име е Анюта Каменова - Борин, дългогодишен директор на..

публикувано на 15.01.22 в 19:00

Борислав Митрашков: Местният автентичен фолклор ми е на сърце

Борислав Митрашков е в центъра на това издание на "Калейдоскоп". Неговият живот е силно и неизменно свързан с древните корени на неговия род, които водят началото си от село Флорентин. И именно тази връзка му дава сила и енергия да се занимава с..

публикувано на 08.01.22 в 18:30

Внучката на Митрополит Неофит доц. Красимира Петкова носи в сърцето си Видин

В пъстрия сборник с истории и разкази за съдбата на земляци от българския Северозапад - предаването "Калейдоскоп", ще ви срещнем с  доц. Красимира Петкова,  преподавател в Лесотехническия университет в София и правнучка на Видинския митрополит Неофит ...

публикувано на 01.01.22 в 18:25
Мария Карова

Мария Карова: "Цял живот музиката ми е била на сърце, това е"

В това издание на "Калейдоскоп", пълен с истории за живота на хората от българския Северозапад, разтваряме поредната страничка, а това е страницата на живота на Мария Карова. Една прекрасна жена, отдала живота си на музиката, фолклора и на българското...

публикувано на 18.12.21 в 18:05

Учителят от Големаново Петър Янков

В "Калейдоскоп" ще ви разкажем за  живота на един достоен човек с висок дух и хуманни убеждения -  Петър Янков - известен на видинската общественост като  бележит  учител, всеотдаен и талантлив. К олежката му  Лиляна Громкова  казва за него, че е..

публикувано на 04.12.21 в 19:00
Доц д-р Здравко Димитров

Археологът Здравко Димитров: "Рациария трябва да бъде кауза на цялото българско общество"

Доц. д-р Здравко Димитров е свързал професионалния си път с българския Северозапад, проучвайки различни древни селища в региона- Рациария, Бонония, Никополис ад Иструм и др.  Научните му интереси са свързани с развитието на архитектурата от..

публикувано на 27.11.21 в 19:00
Мара Чапанова, актриса

Актрисата Мара Чапанова - влюбена в театъра

В "Калейдоскоп" ще ви представим живота на една изключителна актриса, свързала живота си с видинския театър - Мара Чапанова. Тя  не е от Северозапада, но обича този дивен и необятен край, и най-вече град Видин и красивата река.  Три години тя играе в..

публикувано на 06.11.21 в 19:00