Надя Захариева: Усещам Северозапада като заряд. Тук се чувствам по-европейка отколкото в София

Тази събота "Калейдоскоп"  гостува в близкия до Видин град Дунавци,  в дома на Надя Захариева . Домакинята  ни приема любезно и гостоприемно в голямата красива къща, строена от нейния дядо. Надя е родена през 1941 година в Дунавци, тогава Гурково...

публикувано на 01.02.20 в 19:00

Д-р Нели Драгинова: Обичам да се съревновавам сама със себе си

В "Калейдоскоп" този път поглеждаме към живота на д-р Нели Драгинова -  стоматолог и председател на Районната колегия на Български зъболекарски съюз във Видин.   Като зодия "овен" обича да е в движение и да прави постоянно нещо, застоят и спокойствието..

публикувано на 25.01.20 в 19:35

Йордан Томов - кметът, когото още обичат и уважават

Това издание на "Калейдоскоп" е за най-уважаваният и почитан човек във видинското село Арчар -  Йордан Томов.  Той е работил като кмет на селото цели 18 години , хората го помнят като активен, буден, амбициозен и работещ в името на всички..

публикувано на 18.01.20 в 19:55

Клавдия Каменова от Видин: Следвам моето вътрешно усещане - да съм полезна и да помагам

В първото издание на "Калейдоскоп" за 2020 година избрах мой гост  да бъде млад човек, който да даде нова и позитивна  енергия на нашето предаване и да ни зареди с младежки оптимизъм, с увереност и много мечти. Срещам ви с Клавдия Каменова, която е родена..

публикувано на 04.01.20 в 18:20

На сцената се чувствам истински жива - споделя хореографът Цветелина Димитрова

Цветелина Димитрова е главният герой в това издание на "Калейдоскоп". Тя е родена в Бяла Слатина, отраснала е в  село Селановци. Днес работи като начален учител в ОУ "Свети Свети Кирил и Методий" в Козлодуй, успоредно с това ръководи  групи по народни..

публикувано на 28.12.19 в 19:20

Арх. Владимир Робинзонов: Всички мои проекти чувствам като свои деца

В това издание на "Калейдоскоп" представяме архитекта, който проектира някои от най-емблематичните за Видин сгради -  Владимир Робинзонов. Той е роден в село Ракитница , област Видин, на 2 км от сръбската граница.  В училище се проявява като отличен..

публикувано на 21.12.19 в 18:25

Милан Димитров: "70 години моят втори дом е бил читалището"

Днес гостуваме в село Раковица. Селото се слави със самодейната си театрална дейност. Все още се помнят "Зимните театрални празници" , които се провеждали през месец януари и които събират много самодейни състави от областта и страната. Милан..

публикувано на 16.11.19 в 18:25

Памет за Йордан Радичков

През 2019 година се навършват  90 години от рождението на Йордан Радичков . Затова днешното издание на предаването "Калейдоскоп" е посветено на магьосника на словото от Калиманица. Във връзка годишнината бяха организирани много културни събития. Едно от..

публикувано на 09.11.19 в 19:40

Йорданка Тушанска - библиотекар по призвание

Тази събота нашият екип гостува  в град Лом, в една стара сграда, приютила още по-старата библиотека - градската библиотека. Моят събеседник в днешното издание на "Калейдоскоп" е Йорданка Тушанска , главен библиотекар - една семпла, на пръв поглед..

публикувано на 02.11.19 в 19:15

Здравка Гергова: "Дарявам на хората надежда"

Днес в "Калейдоскоп" ни гостува една млада и борбена жена, която определя себе си като непоправим оптимист. Това е Здравка Гергова от Козлодуй. Преживяла пътя на безплодието, тя го определя като един преломен момент в живота си, като прераждане за..

публикувано на 12.10.19 в 19:25