Десислава Георгиева от Враца

Десислава Георгиева - мечтател, пътешественик и жена с душата на малко дете

Този брой на "Калейдоскоп" е посветен на една млада жена, която следва мечтите си и която успява да докаже на себе си и на околните, че когато силно желаеш нещо, можеш да го постигнеш в действителност. Десислава Георгиева, е въ зпитана от родителите си..

публикувано на 27.03.21 в 19:40
Филип Филипов в ролята на Христо Ботев

Филип Филипов: "Няма по-велико нещо от това човешкото същество да съгради семейство и да остави след себе си живот"

Гост в "Калейдоскоп" е  Филип Филипов, актьорът, превъплътил се в образа на Христо Ботев, и създал няколко филма с нашия национален герой. Освен това от няколко години участва като Христо Ботев на бял кон  в Националния туристически поход "По пътя на..

публикувано на 20.03.21 в 19:25

Нарциса Микова от Шишенци: Най-важното е да уважаваш другите, да се раздаваш от все сърце

В "Калейдоскоп" ви срещаме с една истинска българка, която нито за миг не забравя откъде са нейните корени и която успява да  съхрани родовата памет и да я  предаде на следващите поколения с  родолюбивата си събирателска и  просветителска дейност. Това е..

публикувано на 27.02.21 в 20:00
Картина на Таня Василева

Художничката Таня Василева: "Човек не трябва да спира да следва пътя си и да дава шанс и на другите да го направят"

В "Калейдоскоп" ще ви разкажем историята на една млада жена от Монтана - художника и педагог Таня Василева. Тя е най-щастливият човек, защото е сбъднала мечтите си - да стане учител по рисуване, да твори и да работи с ръцете, да се вдъхновява от това,..

публикувано на 20.02.21 в 19:50
Наталия Костадинова

Наталия Костадинова: " Възможности има, важното е ние да не се отказваме"

В "Калейдоскоп" ви срещаме с една борбена и целеустремена жена от Бяла Слатина. Това е Наталия Костадинова. Тя е посветила живота си на  работата, свързана с обществото, хората и най-вече децата. А отношението ѝ към тях се основава на любовта и пълната..

публикувано на 30.01.21 в 18:50
Евелина Петрова, директор на кастинг агенция Оскар

Евелина Петрова: Освен много труд в живота на човек е нужен и късмет

В предаването  "Калейдоскоп" ви срещаме с Евелина Петрова - млада дама, свързала живота си с творчеството и изкуството. Дисциплинирана и отговорна, тя успява да следва и да работи едновременно. А днес е мениджър-директор на импресарската кастинг агенция..

публикувано на 23.01.21 в 19:25
Йорданка Манкова

Етнографът Йорданка Манкова: "Имах щастливата съдба да работя нещо, което ми харесва"

В днешното издание на "Калейдоскоп" ще се потопим в дълбоките води на етнографията, защото ще разговаряме с етнографа и фолклорист Йорданка Манкова, която днес е пенсиониран научен работник от Регионалния исторически музей във Враца.  Доц. д-р Йорданка..

публикувано на 16.01.21 в 19:25
Симона Стилиянова

Зеленият ентусиаст Симона Стилиянова за живота с по-малко отпадъци

  Днешният ни гост  в "Калейдоскоп"  е 30- годишната Симона Стилиянова, която се определя като  зелен ентусиаст. Симона е истински пример за това, че решаването на глобални екологични проблеми зависи от  наглед дребни постъпки на всеки един от нас.  Тя е..

публикувано на 09.01.21 в 20:30
Дарина Цветкова, писател

Дарина Цветкова: Когато пиша се чувствам млада

Днес в "Калейдоскоп" ви срещаме с  Дарина Цветков а.  Тя е родена в село Баня, Карловско, но родовите й корени са от планинското селце Игнатица. В активната си възраст живее и работи във Враца. Когато се пенсионира, със съпруга си решават да се върнат..

публикувано на 02.01.21 в 19:55
Лора Асенова

Народната певица Лора Асенова: Музиката е животът ми

Коледа е, време за чудеса, време за топли семейни празници, време да се съберат всички край трапезата, време за равносметка на отиващата си година и посрещане на Новата, време за желание да помогнеш и вдъхнеш надежда и увереност на някого, който се нуждае..

публикувано на 26.12.20 в 19:50